Клуб по борба Юнак-Локомотив (Русе)

Валентин Йорданов

Валентин Йорданов – седемкратен европейски и седемкратен световен шампион. Златен медалист от Олимпиадата в Атланта през 1996 г.

Русе е водещ център в българската и в световната свободна борба.

Преди да се появат големите майстори, прославили България по планетата, регионът се е славел със самобитни и талантливи борци като Иван Дочев и Радко Касабов от село Николово, Георги Фучеджиев и Гудито Пехливан от Две могили, Йордан Стефанов-Злото и Йордан Иванов от Сандрово, Радослав Войнов от Русе, Дони Иванов от Широково, Симеон Цачев от Горно Абланово, Георги Ачев от Мартен, Петър Славов от Кошов. После идат наистина големите, великите „юнаци“ – Иван Илиев, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Валентин Савов, Огнян Николов, Рахмат Сукра.

Юнак-Локомотив (Русе)

Юнак-Локомотив (Русе)

Те са емблемата на русенската борба, ключовият знак за големите спортни успехи на Русе. Русенският клуб по борба „Юнак-Локомотив“ е създаден на учредителна сбирка през 1990 година. Дотогава клубът е бил в системата на разформированото дружество ОСК „Локомотив“

Първи президент на „Юнак-Локомотив“ е Митко Димитров – 1990 година до 2000 година. След него за срок от 2 години шеф на „железничарите“ е Васил Димитров. През есента на 2002 година УС издига единодушно на най-високото клубно стъпало известния борец и бивш национален състезател с медали от световни и европейски първенства Валентин Гецов.

„Юнак-Локомотив“ разполага с една от най-добрите зали в България. Игралното поле е с размери 30 на 18 метра, като създава предпоставки за схватки на два тепиха.

Пълна информация за дейността на „Юнак-Локомотив“ – новини, снимки, информация за състезанията, визитки на легендите на клуба, както и на настоящите състезатели и треньори, може да намерите на официалния сайт на клуба:

www.unak-loko.org

Тайбе Юсеин

Тайбе Юсеин с червено-черния екип

Клуб по борба „Юнак-Локомотив“
улица “Цветница” №6
7004, Русе

телефон: 0878/ 151 979, (082) 84-57-81
факс: (082) 84-60-77
e-mail: admin@unak-loko.org

Последните новини от Юнак-Локомотив (Русе):

Напиши коментар