ФК Локомотив (Русе)

loko-seasons

Ръководство | Първи отбор | Резултати и програма | Класиране | Школа | История | Сезони

ДЕТСКО-ЮНОШЕСКА ШКОЛА НА ФК ЛОКОМОТИВ (РУСЕ)

МЛАДША ВЪЗРАСТ | ДЕЦА | ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА

Детско-юношеската школа на ФК Локомотив (Русе) е с дългогодишни традиции в подготовката на професионални състезатели. Не са един и двама тези, които поеха към големия футбол като продукт на железничарската ковачница за футболни таланти в годините назад.

Младите локомотивци могат да се похвалят с републиканската титла при юношите младша възраст през сезон 1977/78, както и с бронзовите медали от републиканското първенство при децата през сезон 1963/64 – все успехи, неприсъщи за клуб със скромни възможности, какъвто е бил този на „железничарите“ от Русе по това време.

Републикански шампион

Локомотив (Русе) – републикански шампион при юношите младша възраст през 1978 г.


След възстановяването на клуба през лятото на 2016 г. фокусът на ръководството на Локомотив (Русе) е насочен към работата в детско-юношеската школа.

Създадени са добри условия за тренировъчен процес, като на подрастващите е осигурена цялата спортна база на клуба.

През спортно-състезателния сезон 2018/19 ФК Локомотив (Русе) участва със седем формации в детско-юношеските първенства – юноши старша и младша възраст и пет детски отбора. Отделно, се водят и занимания в подготвителна група при най-малките футблисти.

Повече информация може да получите на телефон: 0894 460 414.


Юноши

Обща снимка на юношеските отбори на Локомотив (Русе) през 1958 г. с двамата си треньори Кирил Манев /отляво/ и Симеон Щрос /отдясно/.


Деца

Детският футболен отбор на Локомотив (Русе) през 1963 г.


Младша възраст

Футболният отбор на Локомотив (Русе) – младша възраст през 1965 г.


Старша възраст

Юношите старша възраст на Локомотив (Русе), първенец на група „Разград“ през сезон 1988/89, с треньор е Енчо Калайджиев.


Старша възраст 1990

Юношите старша възраст на Локомотив (Русе), взели участие в Международен юношески турнир по футбол „Дунавска купа“ – 24-28 юли 1990 г. Треньор е Гаврил Бръчков (Гаро).


Юноши

Юношите на Локомотив (Русе) през сезон 1996/97, с треньор Петър Колев.