Безпощадни гости

Кубрат (Кубрат) – Локомотив (Русе) 1:4

Русенските локомотивци гостуваха в Кубрат. В борбата за челото тази среща трябваше да потвърди възхода на гостите и за голяма радост футболистите на „Локомотив“ потвърдиха това.

Те играха много активно, с амбиция и желание за победа. През цялото време поддържаха високо темпо и показаха, че са по-силният отбор. Като колектив „Локомотив“ действаше задружно, със силно нападение и добра защита. В хода на мача бяха направени много и интересни комбинации, в основата на които бяха Румен Монев, Благовест Георгиев и Цвятко Барбушев.

Защитата, ръководена от Драгомир Григоров, бързо разби опитите за атака на домакините и изпари техните надежди за победа.

Още в началните минути локомотивци проведоха няколко остри атаки, но безрезултатно. В 22 мин. Томислав Господинов откри резултата. В 43 мин. Мариян Тодоров покачи на 2:0. Така завърши първото полувреме.

Още в началото на второто домакините намалиха на 1:2. Това стресна гостите и те заиграха още по-комбинативно и напористо. В 60 мин. Благовест Георгиев покачи на 3:1, а в 80 мин. Петров затвърди окончателния резултат 4:1.

С резултатната и хладнокръвната си игра русенските футболисти показаха, че могат да играят силно и на чужд терен. Те се движеха много, подаваха си добре и атакуваха непрекъснато вратата на противника. В хубав стил те спечелиха напълно заслужена победа.


Съставът на „Локомотив“ срещу „Кубрат“: Марин Маринов, Петко Кирилов, Драгомир Григоров, Йорданов, Цвятко Барбушев, Мариян Тодоров, Стефан Митов, Томислав Господинов (Виктор Нанков), Благовест Георгиев, Румен Монев, Петров (Евгени Колев).


Тодор Георгиев, в.“ Утро“.

Напиши коментар