Денис Димитров от ЛАСК „Локомотив“ е спортист на годината в Русе

Очаквано състезателят на Лекоатлетически спортен клуб „Локомотив“ Денис Димитров спечели приза „Спортист на годината“ за 2013 г. в Русе. Младата на надежда на българската лека атлетика е №1 в анкетата, организирана по традиция от местния вестник „Утро“ и Община Русе. В допитването участваха 11 спортни журналисти, които номинираха 22 имена на спортисти от крайдунавския град.

Лекоатлетът на ЛАСК Локомотив Денис Димитров победи в класацията със 72 точки, събрани от вота на спортните журналисти.

Състезателят на Локомотив (Русе) започна сезона на открито на националното първенство в Правец, където спечели титлата с 10.16 сек. Последва второ място на европейското отборно първенство в Дъблин и сребро от шампионата на Европа за юноши в Риети. В италианския град постигна и седмо място във финала на 200 м.

През август Денис участва за първи път на голямо първенство при мъжете, като стартира на шампионата на планетата в Москва, където регистрира 10.29 сек на 100 м.

Спринтьорът на ЛАСК Локомотив е държавен шампион за юноши, младежи и мъже с 10.16 сек на 100 м. Само една стотна го дели от постижението на Валентин Атанасов, поставено преди 31 години. Пълна статистика от постиженията на Денис Димитров за 2013 г. може да видите тук.

Подгласници на Денис Димитров в анкетата „Спортист на годината“ на Русе за 2013 г. са състезателката на боксов клуб „Русе“  Стойка Петрова, останала на второ място, а трети е плувецът Михаел Йорданов от КПС „Ирис“.

Другите представители на „железничарските“ клубове в Топ 10 на Русе са съответно Кристиян Душев на 6-о място и натурализираната унгарка Беренике Фалдум на 7-а позиция – и двамата от спортен клуб по кану-каяк Локомотив (Русе). Осми е състезателят по джудо и ММА Валери Великов от спортен клуб по джудо, самбо и бойни изкуства „Локомотив“.

Ето и окончателната подредба на десетката на Русе за 2013 г. в анкетата на „Спортист на годината“:

1. Денис Димитров – лека атлетика – ЛАСК „Локомотив“

2. Стойка Петрова – бокс – БК „Русе“

3. Михаел Йорданов – плуване – КПС „Ирис“

4. Тодор Събев – карате и джиу-джицу – СК „Динамо“

5. Зорница Костова – баскетбол -БК „Дунав 8806“

6. Кристиян Душев – кану-каяк СККК „Локомотив“

7. Беренике Фалдум – кану-каяк СККК „Локомотив“

8. Валери Великов – джудо, ММА – СК „Локомотив“

9. Радостина Димитрова – баскетбол, БК „Дунав 8806“

10 Елица Раева – шахмат – ШК „Пристис“

Освен призa за „Спортист на годината“, Денис Димитров от ЛАСК Локомотив получи и статуетката „Спортен Икар“, връчвана по традиция от името на най-големия български борец Валентин Йорданов, бивш състезател на Локомотив (Русе) и по настоящем президент на българската федерация по борба. В негово отсъствие, призът бе връчен от брат му Иван Димитров.

Без изненади премина и награждаването в категориите „Треньор на годината“ и „Отбор на годината“. Отличията заслужено отидоха при треньора Георги Божков и състезателките му от женския баскетболен клуб „Дунав 8806“.

Фотогалерия със 115 снимки от награждаването на спортистите на Русе, проведено по-рано днес в Доходното здание, може да видите тук. Фотограф е Цветомир Цветанов от Ruse Photo News.

Мнения

Напиши коментар