Куп неясноти в Локо (Русе) преди пролетния полусезон

Отборът на Локомотив (Русе) обяви, че се събира за първа тренировка на 23 януари. Първенството на Североизточната Трета лига ще се поднови месец по-късно. В първия пролетен кръг „железничарите“ ще приемат отбора на „Дунав II” в градско дерби на 25 февруари, неделя, от 14:00 часа.

Според спекулации на местния вестник „Утро“ въобще не било ясно обаче, дали Локо (Русе) ще започне полусезона на североизток. Клубният президент Явор Кирилов търсел отчаяно начини да осигури нужното финансиране. Изключително слабото представяне на отбора, завършил през есента на предпоследно място със скромния актив от шест точки, не го прави атрактивен за привличането на нови спонсори.

Кирилов признава пред „Утро“ че на практика е останал съвсем сам и трябва да се справя с много задачи около оперативното ръководство на клуба. Това потвърждава индиректно оттеглянето на заместник-председателя на „Локомотив“ Иван Димитров.

От свои източници Lokomotiv1930.com научи още в края на миналата година, че Димитров ефективно е напуснал ръководството на „железничарите“ и не се занимава повече с делата на клуба. Формално все още той се води член на Управителния съвет до провеждането на следващото Общо събрание, когато се очаква оставката му да бъде приета.

Отлично информирани източници на Lokomotiv1930.com ни съобщиха, че в началото на януари президентът Явор Кирилов се е опитал да се отърве от ръководството на мъжкия отбор, като прехвърли този ангажимент на добре познатия русенски специалист Людмил Киров.

Бившият наставник на „Дунав“ е трябвало да поеме „железничарите“ не само като старши треньор, но и като оперативен ръководител, като за целта е трябвало лично да им осигури нужния бюджет.

Киров е имал срещи с потенциални нови спонсори в София, но засега нямало нищо сигурно, съобщават нашите източници. Планът предвиждал дясна ръка в делата на представителния отбор да му бъде румънецът Драгош Фирцулеску.

Към този момент обаче шансовете Людмил Киров да поеме Локомотив (Русе) не изглеждат особено големи. Така че, за първата тренировка на 23 януари отборът най-вероятно ще бъде изведен от досегашния старши треньор Свилен Касабов, за чиято оставка фенове на отбора настояват от няколко месеца.

Засега няма яснота около зимната подготовка на „железничарите“. Не е ясно има ли нови и напускащи футболисти, не е обявена програма с контролни срещи. Всичко това подхранва слуховете, че отборът може и да не поднови участието си в първенството.

„Имах среща с кмета Пенчо Милков, на която получихме обещание за подкрепа. Да речем, че това ще е подкрепа по-скоро в морален план. Лично на мен ми е доста трудно, защото на практика съм сам като ръководство, а задачите са много“, казва пред вестник „Утро“ председателят на Управителния съвет на „Локомотив“ Явор Кирилов.

В думите на Кирилов липсва конкретика, но се подразбира, че Община Русе ще помага на клуба, без да е ясно как точно. Няма яснота дали и доколко „Булмаркет Рейл Карго“ все още спонсорира „Локомотив“, след като в началото на сезона логото им падна от екипите на мъжкия отбор.

Добрата новина е, че общинското предприятие „Спортни имоти“ е удължило с поне още една година договора за ползването от клуба на стадион „Локомотив“ и прилежащите му футболни терени. Това е особено важно за нормалното функциониране на детско-юношеската школа, която осигурява приходи с дейността си.

Напишете първия коментар

Напиши коментар