„Локомотив“ и „Дунав 1956“ се обединиха, остават формалностите

Ръководствата на „Локомотив“ и „Дунав 1956“ на среща при кмета Калчев през уикенда са решили двата отбора да се обединят в клуб ОФК „Русе“. Както „Бряг“ вече писа, щабовете на двата тима на два пъти се опитваха да ги обединят в общински футболен отбор, което сега се увенча с успех.

В най-скоро време предстои принципната договореност да бъде юридически оформена след събрание на двата клуба, на което официално да се вземе решение за обединяването. На него ще бъде избрано и ново ръководство, чиято легитимност ще се получи от съда. Единодушно е мнението, че президент на клуба ще бъде Галин Ганчев, а негов заместник-досегашният президент на „Локомотив“ – Орлин Танов. Сигурно е и това, че представителният футболен отбор, който на мястото на „Локомотив“ ще продължи да играе в Североизточната „В“ група, ще се води от опитния специалист Никола Христов, а Ники Боянов, който досега водеше „Локомотив“, ще бъде негов помощник и отново ще го виждаме на терена, също като играещия треньор на „Дунав 98“ – Валери Кулинов, откъдето ще напътства по-младите футболисти.

Състав от юношите ще заеме мястото на „Дунав 1956“ в окръжната група. Предстои да се реши и един важен проблем на септемврийската сесия на Общината за изграждането на Акционерно дружество, което да финансира издръжката на новия Общински футболен клуб, който има амбицията да възроди старите традиции на русенския футбол.

Мнения

Напиши коментар