„Локомотив“ /Русе/ не можа да спре „Дунав 98“

Футболистите на „Дунав 98“ надделяха с лекота със скромния резултат 2:1 над съгражданите си от „Локомотив“ в много тежък заради студа мач на Градсия стадион в Русе. В редиците на „железничарите“ липсваха много титулярни играчи: вратарят-ветеран Миро Златански, играещият треньор Ники Боянов и голмайсторът Георги Георгиев.

Срещата не започна добре и за двата отбора. Боби Георгиев от „Дунав 98“ на три пъти не успя да намери очертанията на вратата, а Здравко Петров не съумя да прехвърли Василев. В 25-ата минута след меле в наказателното на „Локомотив“ топката попадна в Калoян Янков, който откри резултата с удар от воле при първия точен изстрел в една от двете врати.

В началото на втората част „железничарите“ се опитаха да натиснат съперниците си, но така и не успяха. В 58-ата минута удар на Боби Георгиев срещна напречната греда и играещия треьор на „сините“ Валери Кулинов отбеляза втория гол в срещата, който е и негов първи за сезона. Към края на двубоя Великов от „Локомотив“ проби сам през центъра и намали резултата – 2:1 за „Дунав 98“. След това премръзналите футболисти само чакаха края на мача. Така „сините“ записаха 13-а победа.

Мнения

Напиши коментар