Локомотив (Русе) отстъпи на ФК Вин (Виена)

Локомотив (Русе) – ФК Вин (Виена) 0:2

Русенци проявиха голям интерес към гостуването на австрийските футболисти. Срещата на ФК „Вин“ с отбора на местния „Локомотив“ събра на игрището рекорден брой зрители.

Гостите пристигнаха в Русе три дена преди мача. Те бяха посрещнати тържествено на гара-пристанище от влака от Коларовград (дн. Шумен – б.р.) Отборът им е съставен от млади работници от индустриалните предприятия в съветската зона на Виена и разполага с млади технични футболисти. Практикува в играта си „дубъл ве система“. Отборът е член на националната дивизия на Австрия и през настоящата година заема едно от почетните места.

Цялото първо полувреме премина при поделено надмощие. Гостите показаха добра техническа игра – отлично владеене на топката, точни подавания и умело пласиране на свободните места. Нашият тим игра с устрем и воля за победа, но технически бе превъзхождан.

Играта през второто полувреме започна с бърз темп. Резултатът бе открит едва в 62-ата минута, когато Силанек използва пропуск в отбраната на русенци и би неспасяемо отблизо – 1:0. Русенци отговориха с устремни нападения, но трудно устояваха на тактически по-добре построената игра на виенчани. Отборът на „Локомотив“ бе често огъван пред собствената му врата. В 80-ата минута Хойслер бе неправилно спрян от Димитров и съдията Андрей Златарев отсъди свободен удар. Русенци направиха стена, но това не попречи на полузащитника Казамас през нея и въпреки усилията на вратаря да увеличи резултата – 2:0 за ФК „Вин“.

Отборът на виенчани остави много добро впечатление със своите технически способности. Показаното от гостите ще подпомогне местните футболисти за постигане на напредък.


По материали от вестниците „Народен спорт“ и „Дунавска правда“. Името на отбора, гостувал в Русе на „Локомотив“ е FC Wien (ФК Вийн), тогавашен член на националната дивизия на Австрия.

Напишете първия коментар

Напиши коментар