Стадион „Локомотив“ прие регионалните финали на „Ариана Аматьорска лига“

Петото издание на „Ариана Аматьорска лига“ в Русе започна с много емоции стадион „Локомотив“. Въпреки почти безспирния дъжд от вчера до днес сутринта, игрищата с изкуствена настилка бяха в добро състояние и нямаше проблем да поемат натоварения график.

110 отбора от партньорските първенства в Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч и Габрово излъчиха 32 състави финалисти, които днес и в утрешния 1 юни ще определят регионалния шампион.

Отборите играят на принципа на преките елиминации до излъчването на шампион.

„Бабаковска лавина“ надделя над „Сити карс“ с 5:0 в двубоя, с който надпреварата бе открита. След това „ТМ Технолоджи“ победи „Аут-сайдерите“ с 2:0, а „Дунав завинаги“ победи „Марпекс“ с 2:1.

В неделя са 1/4-финалите и полуфиналите, а финалът е предвиден да се играе в 16:20 часа.

Победителят ще се класира за Големия финал на „Ариана Аматьорска лига“ през юли, в който ще участват победителите и в останалите регионални турнири. Първият сигурен участник е „SBORNAYA“, който спечели финала в Благоевград преди две седмици.

Мачовете от регионалния турнир се играят в две полувремена по 15 минути, а съставите са от по петима полеви играчи и вратар.

За всички участници са осигурени спортни екипи, а мачовете се играят с официалната топка на турнира.

Председателят на Областния съвет на БФС в Русе Димитър Димитров – Кулеманс дава начало на турнира на стадион „Локомотив“

 

 

 

Мнения

Напиши коментар