Сребро в тласкането на гюле за Марина Велева

Вторият ден на завършилия в София Национален шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години донесе още едно отличие за атлетите на ЛАСК Локомотив (Русе). Марина Велева спечели сребърен медал в сектора за тласкане на гюле.

След като предния ден Лора Атанасова /на снимката – вдясно/ грабна бронзовия медал на копие, Велева /на снимката – вляво/ успя да се нареди втора при тласкането на гюле. Тя записа 12,71 при третия си опит в сектора и това се оказа достатъчно за среброто. Първа стана Яна Колчева от плевенския АК Георги Дъков с 14,78, а на третото място се нареди русенката Таня Кадиева от СК „Русе Кар Мотор Спорт“ с 11,86.

На 200 метра при юношите спринтьорът на Локомотив (Русе) Ирин Иванов успя да се класира на финала, където завърши седми с време 23,46 сек. Победител в тази дисциплина стана фаворитът Веселин Живков от Академик (София) с 21,57, следван от Михаил Гаргов от Супер спорт (Варна) – 22,41 и Петко Стойчев от КЛАСА – 22,70.

При тласкането на гюле при юношите Симеон Георгиев от Локомотив (Русе) се нареди на пето място. В последния си успешен опит той тласна гюлето на 13,74 м.

В седмобоя при девойките младша възраст Стелияна Димитрова от Локомотив (Русе) завърши на пето място в крайното класиране с актив от 2395 точки.

При хвърлянето на копие Генади Маринов от Локомотив (Русе) се класира на девето място с постижение от 33,87, а съотборникът му Добростин Стефанов остана дванадесети с 33,17.


Снимка: Венета Симеонова / ЛАСК Локомотив (Русе)

Мнения

Напиши коментар