Дарители

Lokomotiv1930.com приема дарения свързани, най-общо казано, с историята на Локомотив (Русе). Ако притежавате предмети, свързани с миналото на „железничарите“ – снимки, календари, сувенири, значки, документи и т.н.  или просто искате да споделите спомени и забавни истории с широката публика, вие можете да направите дарение. Просто пишете на екипа на Lokomotiv1930.com чрез формата за контакти или ни оставете съобщение на страницата във Фейсбук. Ние ще се свържем с вас и ще уточним параметрите и формата на дарението.

Забележете, че вашето дарение за сайта може да бъде само под формата на дигитален продукт – текст, изображение, аудио, видео и др. Физическият предмет остава ваша собственост и притежание.

В този смисъл, предметни и парични дарения за сайта НЕ СЕ ПРИЕМАТ. При изявено желание, Lokomotiv1930.com може да гарантира анонимност на Вашето дарение.

Списък на дарителите (по азбучен ред)

Александър Алексиев

С принос към футболната история и статистика, благодарение на дългогодишните си изследвания в тази област. Създател и редактор на клубния сайт на Хебър (Пазарджик). Във фотоалбумите ни ще намерите изображения на юбилейно флагче „50 години Локомотив (Русе)“, което физически се намира в клубните канцеларии на Хебър (Пазарджик).

***

al-tsonev

Александър Цонев

Една от клубните легенди на Локомотив (Русе), записал официално 199 мача с червено-черната фланелка в „Б“ група през 60-те и 70-те години. Отделно има поне още толкова срещи в други първенства и турнири. Предоставил е като дарение уникални снимки от неговия личен архив, както и не малко информация свързана с историята на железничарския клуб.

***

blagoi_kovachev

Благой Ковачев

Легендарен футболист на Локомотив (Русе), записал повече от 500 мача с железничарската фланелка в различните първенства и турнири през 60-те, 70-те и началото на 80-те години. Предоставил е като дарение снимки от неговия личен архив за публикуване. Съдействал е и с инфромация за историята на Локомотив (Русе).

***

boris_mitev

Борис Митев

Още в младежките си години става част от славния тим на Левски (Русе), донесъл най-големите успехи на русенския футбол. След разтурянето му играе в Напредък. През втората половина на 40-те години приключва състезателната си кариера като футболист и капитан на Локомотив (Русе).  Дарението, направено посмъртно чрез сина му Веселин Митев, е от безценни снимки на русенските Левски и Локомотив, които може да видите във фотоалбумите.

***

boris-popovБорис Попов

Дългогодишният лекар на русенските футболни клубове „Локомотив“ и „Дунав“ Борис Попов дари на нашия сайт огромен информационен масив, водещ началото си от края на 60-те години на XX-и век до наши дни. Вестникарски публикации, програми, класирания и резултати, голмайсторски листи, снимки – дарението на Попов е безценен източник за футболната история на Русе.

***

borislav-stoyanov-dimitrovБорислав Стоянов Димитров

Един от най-добрите футболисти на Локомотив (Русе) през 80-те години Борислав Стоянов направи дарение от безценни снимки от този златен период за „железничарския“ тим. Особено ценни са кадрите от победата с 2:0 над Марек (Дупница) в последния кръг през 1985 г., когато с головете на Боби Стоянов локомотивци остават в „Б“ група. Снимките са публикувани във фотоалбумите на сайта.

***

Bulgarian-football.com

Първият български футболен сайт, основан 1992 г., е истинска съкровищница и пазител на традициите. Епохалният труд на неговите създатели, редактори и сътрудници прави обществено достояние десетки хиляди резултати, класирания и подробна статистика от футболните шампионати у нас на всички нива. В голямата си част резултатите и класиранията на ФК Локомотив (Русе), публикувани на този сайт, са почерпени от Bulgarian-football.com.

***

Венцислав Николов

Автор на информационния сайт за българските футболни клубове BGclubs.eu. Сайтът предлага богато съдържание – клубни визитки, емблеми, екипи, разнообразна статистика, подробна информация за стадионите в България и още много. Венцислав Николов е човекът, който графично обработи сегашната версия на клубната емблема на Локомотив (Русе).

***

Димитър Попов

Историкът, който понастоящем работи в Националният статистически институт. Негови дългогодишни изследвания в областта на футболната история и статистика спомогнаха да се анализират, систематизират и обобщят много данни. Димитър Попов има съществен принос при съставянето на футболната история на Локомотив (Русе).

***

bai-iliaИлия Бахнев Коцев

Роден е през 1900 в с. Садина, Търговищко. Бил е футболист на ЖСК (Русе) и впоследствие домакин на Локомотив (Русе). Неговият уникален фотоархив, пазен грижливо десетилетия наред от роднините му, съдържа изключително ценни снимки от първите години на съществуването на ЖСК. През 2014 г. неговият племенник Анастас Бахнев, със съдействието на  изследователя Стоян Цонев, дари репродукции на тези фотоси на Lokomotiv1930.com.

***

krasimir-donchevКрасимир Дончев

Вратарят на Локо (Русе) от 80-те и 90-те години Красимир Дончев, или както си го знаем – Пищата, предостави снимки от личния си архив, които са публикувани във фотоалбумите на сайта. Особено ценна е една от последните отборни снимки на „Корабостроител“, малко преди да бъде върнато обратно името на клуба „Локомотив“.

***

lazar_bashevЛазар Башев

Бивш футболист на ЖСК – част от отбора, спечелил Железничарската купа през 1936 г. – първият трофей за русенски отбор в национален турнир. Играл е и за Левски (Русе). Част от неговият фотоархив е дарен посмъртно чрез сина му Дамян Лазаров. Уникалните снимки от първите години на ЖСК са публикувани във фотоалбумите на сайта.

***

lyuben_markovЛюбен Марков

Бивш вратар и треньор на Дунав, бил е треньор и в детско-юношеската школа на Локомотив (Русе). Предоставил е голям по обем снимков материал и информация за футбола в Русе, отделно съдейства активно за изясняване на редица въпроси, свързани с историческите изследвания по темата. Син е на вратаря Марко Николов (Маро).

***

marko_nikolovМарко Николов

Легендарен вратар, един от пионерите на русенския футбол. Състезателната му кариера преминава през Левски (Русе), Левски (София), Напредък (Русе), Русенец и ДСО Динамо (Русе). Част от неговият личен архив е продоставен от сина му Любен Марков в помощ на изследователи на историята на футбола в Русе. Снимките са публикувани във фотоалбумите на сайта.

***

Нанко Нанев

Автор на мащабно изследвание на русенската футболна история, проведено в периода 2010-2014 г. Има голям принос за фактологията при съставянето на историята на Локомотив (Русе). Отделно е предоставил за публикуване ценни снимки и репродукции на предмети, свързани с миналото на железничарския спорт в Русе.

***

Никола Христов

Футболен статистик, автор на Футболен алманах „България 1921-1949″. За първи път прави обществено достояние уникален архив с резултати и класирания от зората на българския футбол. Благодарение на него, днес разполагаме с историческите резултати и класирания на ЖСК (Русе).

***

ppenevПетър Пенев

Треньорът, извел Локомотив (Русе) до титлата и златните медали в републиканското първенство при юношите младша възраст през 1978 г. Предоставени снимки от неговия личен архив са публикувани във фотоалбумите на сайта. Използвана е и информация по негови спомени в някои текстове, описващи историята на русенските железничари.

***

Радко Димитров

Журналист на свободна практика. Основател и редактор на сайта на Локомотив (Русе). Наред с това осигурява програмно и технически поддръжката на червено-черния сайт като негов администратор. Ревностен привърженик на русенските „железничари“ и радетел за съхраняване на историята и традициите на Локо (Русе).

***

remziРемзи Нуриев

Бивш футболист и треньор на Локомотив (Русе) и Дунав, отдал цялата си кариера на русенския футбол. Работил е в различни периоди и като треньор в детско-юношеските школи на двата клуба. Предоставил е като дарение много снимки от личния си архив, които са публикувани във фотоалбумите на сайта.

***

svetlin-ivanovСветлин Иванов

Още един футболист от златното поколение на Локомотив (Русе) през 80-те години дари безценни фотоси от този период. Светлин Иванов е футболист, за когото кавичките от прозвището железничар отпадат, тъй като след състезателната си кариера той продължава да бъде професионално свързан със системата на БДЖ, като работещ в поделението „Пътнически превози“.

***

Спортна библиотека

Сайтът Спортна библиотека публикува безценни репродукции на снимки, вестници, списания, брошури, купи, медали, билети, програми и др. предмети, свързани със спортната история на България. Това е източникът на част от архивния снимков материал и ценна информация за спортния живот в Русе.

***

steliyan-yordanovСтелиян Йорданов

Сайтът Lokomotiv1930.com разполага с няколко снимки от личния архив на Стелиян Йорданов, които са публикувани във фотоалбумите ни. Фотосите са от втората половина на 80-те години, когато Йорданов е част от представителния тим на Локомотив (Русе), записал по това време участия в „Б“ и „В“ група, както и отлично представяне в турнирите за купите на НРБ и на Съветската армия.

***

lisikaСтоян Илиев и Илиян Памуков

Баща и син – една футболна фамилия, свързана с успехите на Локомотив (Русе) и Дунав в различни периоди от време. Благодарение на техния личен архив са запазени уникални снимки, показващи историята на русенския футбол в последните 50 години. Повечето от тях са публикувани във фотоалбумите на сайта.

***

Тайфун Мехмедов

Футболист на Локомотив (Русе) през 80-те години. Във фотоалбумите ще откриете предоствени от него снимки, включително и цветна снимка на култовия отбор на „железчничарите“ от този период. Една от снимките, предоставена от Тайфун Мехмедов, е използвана като фон на темата на сегашната версия на сайта.

***

Тома Филипов

Една от легендите на Локо (Русе) – вратар и капитан на култовия отбор на „железничарите“ от 80-те години. Снимки от неговия личен архив са публикувани във фотоалбумите на сайта. Особено ценни са фотосите от срещите срещу силните отбори ЦСКА и Етър от турнира за Купата на Съветската армия.

***

todorovТодор Тодоров

Старши треньор на Локомотив (Русе) през 80-те години. С основна заслуга за сформирането на онзи култов отбор на „железничарите“, направил фурор в турнирите за купите и изнесъл запомнящи се мачове в първенството на „Б“ група. Снимки от неговия личен архив са публикувани във фотоалбумите на сайта.

***

kyuranovЦоню Кюранов

Бивш футболист, впоследствие треньор и администратор на Локомотив (Русе). Предоставил е за публикуване много снимки. Отделно със съдействието му са направени фоторепродукции на много предмети, свързани с историята на железничарския клуб, които са негово притежение.