Безпаричие мъчи Локо (Рс)

След 7 години Локомотив-Чикаго отново е при професионалистите

Русенският тим мачкаше наред в cевероизточната “В” група и 4 кръга преди края спечели промоция за Първа лига. Шест от отборите дори предпочетоха да не пътуват до стадион “Локомотив” в Русе, а да отнесат служебна загуба 0:3. Не случайно Локо-Чикаго стана съставът с най-много вкарани и най-малко допуснати голове и най-много точки във всички “В” групи. През пролетта варненският Феърплей хвърли окончателно кърпата и се отказа от конкуренцията с русенци.

Година по-рано нещата около отбора обаче не изглеждаха никак добре. Президентът на клуба Орлин Танов се договори с колегата си от Чикаго Атлетик Венцислав Ангелов и обединението стана факт. Двамата съпрезиденти събраха играчите си, но основа на новия тим стана Локомотив.

С най-голяма заслуга за успеха са опитните Благовест Георгиев, Иван Милчев, Самир Мастънов, Ценко Серафимов и Пламен Кръстев, както и по-младите Владислав Митков, Мартин Керчев, Мирослав Великов и Тихомир Илиев. Последните трима са юношески национали и влизат в полезрението на няколко отбора от Висшата лига. Мартин Керчев вече се подготвя със Спартак (Вн), но трансферът още не е факт. Младокът е юноша на Локо и е длъжен да сключи първия си професионален договор с родния си клуб. В противен случай Мартин ще остане да търка пейката на Спартак (Вн), както привлеченият преди година отново от Локо нападател Окан Неджати.

Приказката за русенци обаче свърши още в края на сезона. В момента играчите на Локо-Чикаго имат да вземат по 6-7 премии. Пари обаче няма. Неизвестна фирма се опита да закупи отбора, но не се разбра за цената с двамата съпрезиденти.

В момента се правят плахи опити за обединение с Дунав, който също е в окаяно състояние. Футболистите обаче започнаха подготовка в очакване на развръзката. Засега за трансфери и контроли не се говори. Стадион “Локомотив” пък представлява истинска джунгла. Заради неплатени сметки токът и водата са спрени и теренът, който през пролетта бе най-добрият в града, прилича на пустиня. Пред отбора и привържениците му тегне неясно бъдеще.

в.“7 дни спорт“

Напишете първия коментар

Напиши коментар