Бронзов медал на 200 м за Радост Стоянова от Балканиадата в Гърция

Състезателката на Локомотив (Русе) Радостина Стоянова спечели един от 12-те медала за България на провелото се през уикенда в Серес, Гърция 44-то балканско първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст.

В неделния ден Радост представи България в стартовете на 200 м бягане, където спечели бронзов медал с постижение от 24,83 сек. Златният медал в тази дисциплина отиде при представителката на домакините от Гърция Корина Полити, която спря хронометъра на 24,71, а втора се нареди румънката Роксана Ене с резултат 24,83, колкото беше измерен и за Радост.

За сравнение, постижението, с което Радостина Стоянова спечели златния медал за Локомотив (Русе) на 200 м на държавния шампионат в средата на май тази година, тогава бе 25,38 сек.

В първия ден ден на балканиадата спринтьорката на Локомотив (Русе) завърши на 7-о място на 100 м с 12.43 сек и дублира същата крайна позиция при щафетата 4х100 м, като част от квартета на България, заедно с Никол Стамболийска, Снежана Грудева и Елена Симинкович, с общо време 49,31 сек.

Българският национален отбор приключи участието си в балканиадата на пето място в класирането по точки със 157 т и на шесто място в класирането по медали.

 

Мнения

Напиши коментар