Вход свободен за мачовете на Локо (Русе)

Ръководството на Локомотив (Русе) реши да обяви свободен вход за всички домакински срещи на отбора през този сезон. По този начин „железничарите“ се надяват да съберат повече подкрепа от трибуните предвид 14-годишното отсъствие на тима от футболните терени.

Всичко това е добре дошло за феновете в Русе, за които мачовете на „червено-черните“ са единствената възможност да гледат футбол в града тази есен. Както е известно, Дунав бе принуден да „домакинства“ в Разград заради липсата на лиценз на Градския стадион. Вече е в ход процедура за обществена поръчка за подмяна на терена и за поставянето на осветление, но все още не ясно кога точно ще започнат ремонтните дейности.

За мачовете на Локомотив (Русе) в Трета лига обаче няма проблем да бъде ползван Градския стадион, уточняват от щаба на „железничарите“. Поради тази причина те се надяват да играят там до последния възможен момент преди началото на ремонта, след което тимът ще „мигрира“ на стадион „Дунав“, където ще довърши полусезона.

Клубният стадион „Локомотив“ е даден на концесия на частна фирма до 2021 г. и поради тази причина „железничарите“ са принудени да ползват други стадиони за домакинските си срещи.

Локо (Русе) ще изиграе първия си мач пред собствена публика от новия сезон в Североизточната лига в неделя, 21 август, от 18:00 ч. „Червено-черните“ излизат на Градския стадион срещу Ботев (Нови пазар).

Тази есен любителите на футбола ще могат да гледат в Русе още двубоите на „железничарите“ срещу Добруджа /4 септември/, Светкавица /2 октомври/, Черноморец (Балчик) /16 октомври/, Септември (Тервел) /30 октомври/, Доростол /4 ноември/, Кубрат /20 ноември/ и Калиакра /4 декември/.

Напишете първия коментар

Напиши коментар