Головете се оказаха недостатъчни

Овеч (Провадия) – Локомотив (Русе) 1:3

Последната си среща от маратона в Североизточната „В“ РФГ Локомотив трябваше да изиграе в Провадия срещу местния Овеч. За русенските футболисти победата беше не само единствения шанс (при евентуална загуба или реми на „Шумен“) да променят „местожителството“ си, но и начин още веднъж да докажат, че наистина са един прогресиращ отбор, чиито успехи не са случайни и не са плод на задкулисни машинации.

За тяхна чест, те достойно потвърдиха поне второто. Играха мобилизирано, с добра организация във всички звена, през цялото време имаха подчертано надмощие и заслужено спечелиха двубоя.

Още в началото локомотивци успяха да наложат своя маниер на игра. С много движение и умело търсене на празни пространства те създадоха редица голови ситуации, при една от които, в 28-ата минута, Евгени Колев успя да изведе отбора си напред – 1:0 за „Локомотив“. До края на полувремето те имаха още няколко възможности, но не успяха да ги оползотворят.

Малко неочаквано, скоро след подновяването на играта, при една от епизодичните си контраатаки, футболистите на „Овеч“ успяха да изравнят резултата. Това допринесе за „повдигане на тонуса“ и доведе до поредица от красиви положения пред двете врати. В 65-ата минута една от атаките на локомотивци беше спряна по непозволен начин в наказателното поле и Благовест Георгиев превърна отсъдената дузпа в гол – 2:1 за „Локомотив“.

До края на срещата играта продължи да се води с много високо темпо, тон за което дадоха локомотивци, които съвсем заслужено, чрез Благовест Георгиев, минута преди края реализираха трети гол, записвайки в актива си тринадесетата поредна победа.

С тази победа локомотивци достойно завършиха едно първенство, в което дадоха всичко от себе си. Въпреки редицата трудности, те нито за момент не отстъпиха на крайния първенец – „Шумен“ (когото също победиха) и само по-лошата голова разлика не им позволи да оглавят класирането.

Момчетата се бориха мъжки, показаха добро футболно умение и се надяваме, че през следващото първенство ще осъществят желанието си – влизане в „Б“ РФГ.


Съставът на „Локомотив“ срещу „Овеч“: Марин Маринов, Евгени Игнатов, Драгомир Григоров, Георгиев (Йорданов), Цвятко Барбушев, Мариян Тодоров, Стефан Митов, Евгени Колев, Благовест Георгиев, Румен Монев, Виктор Нанков.


Тодор Георгиев, в. „Утро“

Напишете първия коментар

Напиши коментар