Грубости на червенознаменци

Локомотив (Русе) – Червено знаме (Силистра) 3:1

На 11 април в Русе се проведе дългоочакваната среща между Локомотив (Русе) и Червено знаме (Силистра). И двата отбора се явиха на терена напълно мобилизирани и въпреки разкаляното игрище, водиха борбата с желание и устрем.

Нападенията, както на „Локомотив“, така и на „Червено знаме“, използваха всички възможности за удари в гола, но неточната стрелба стана причина за редица пропуски. Първи откриха резултата силистренци. Десет минути по-късно, чрез Серафимов, „Локомотив“ изравни. Този резултат остана до края на полувремето.

През второто полувреме, до 63 мин., играта запази своя предишен характер. Когато, обаче, „Локомотив“ отбеляза пак чрез Серафимов втория си гол, някои от състезателите на „Червено знаме“ започнаха да играят грубо и опасно, поради което съдията на няколко пъти спира играта за предупреждения. Отбелязаните наказателни удари и направените предупреждения не оказаха въздействие върху червенознаменци и вместо да настъпи успокоение в играта, грубостите продължиха. За опасна игра и непристойно държание към съдията бяха отстранени от отбора на „Червено знаме“ трима състезатели. Чрез Стефанов „Локомотив“ увеличи резултата на 3:1.

Четири минути преди края на срещата, поради контузия на играч от отбора на „Червено знаме“ играта беше прекратена, тъй като от същия отбор напуснаха терена вече четири играча. Съгласно правилника за играта седем състезатели не могат да представляват отбор.

В тази среща „Червено знаме“, особено в първото полувреме, беше до известна степен по-добър от „Локомотив“. Състезателите му показаха издържливост, борба за първа топка и желание за победа, но извънредно слаба морално-волева подготовка. С нищо не могат да се оправдаят допуснатите грубости на червенознаменци. Непристойното държание на някои от състезателите към съдията показва, че за възпитанието на тези играчи се е работило твърде малко. Налага се да се отстранят хулиганите от футболните терени, защото тяхното място не е там.

Локомотив (Русе) показа отново своята слабост. Особено в първото полувреме локомотивци допуснаха много струпвания пред противниковата врата, с което улесниха отбраната на „Червено знаме“. До известна степен липсваше и система при провеждане на нападенията. Резултатът се дължи повече на по-добрата физическа издържливост. За разлика от червенознаменци, „Локомотив“ показа по-добра рутина и не отговори на грубата игра на силистренци.

Ръководството на съдията Захариев от Габрово не беше добро. Той не се показа достатъчно твърд и позволи играта да протече с много грубости.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар