Две втори места за отборите на Локо (Русе) в зоналните първенства

Изиграха се последните срещи за сезона в първенствата при подрастващите в Зона „Русе“. Юношите младша възраст и децата на Локо (Русе) гостуваха в Кубрат и записаха поредни победи. И двете формации финишираха на второ място в крайното класиране на съответната възрастова група.

U15: Кубрат – Локо (Русе) 1:3 (0:2)

В последен мач от сезона в първенството на Зона „Русе“ за деца Локомотив (Русе) се наложи с 3:1 като гост в Кубрат. Победата се оказа достатъчна за отбора на Камен Симеонов да завоюва второто място в крайното класиране.

През първото полувреме Борислав Александров откри резултата, а веднага след него Николай Миланов удвои аванса на локомотивци.

След почивката домакините от Кубрат съумяха да върнат един гол, но Симеон Спасов се разписа за „Локо“ и върна разликата от два гола.

До края на мача възпитаниците на Камен Симеонов спокойно можеха да запишат и по-изразителна победа, но изпуснаха няколко изгодни ситуации пред вратата на съперника.

U15: Кубрат - Локо (Русе)

Кубрат - Локомотив (Русе) 1:3 - среща от последния XVIII кръг на първенството на Зона "Русе" за деца, играна на 27 май 2023 г.

U17: Кубрат – Локо (Русе) 2:4 (1:0)

В мач от последния кръг на първенството за юноши младша възраст на Зона „Русе“ „Локомотив“ се наложи с 4:2 като гост на „Кубрат“.

Победата обаче не дойде никак лесно. Домакините поведоха в 30-ата минута и имаха гол аванс на почивката. Още в началото на второто полувреме кубратчани вкараха втори гол и се видяха крайни победители.

Не така мислеха обаче младите „железничари“. С умели смени от страна на треньора Дамян Дамянов и с чудесна проява на железен дух и несломима воля нашите момчета вкараха четири гола и сътвориха пълен обрат.

Канонадата към вратата на „Кубрат“ започна с две греди и когато изглеждаше, че късметът бе напуснал локомотивци, Едис Ахмед отблизо върна един гол за 2:1 в 60-ата минута.

U17: Кубрат - Локо (Русе)

Кубрат - Локомотив (Русе) 2:4 - среща от последния XVIII кръг на първенството на Зона "Русе" за юноши младша възраст, играна на 27 май 2023 г.

Последваха мощни атаки на „червено-черните“, при които Михаил Драгнев на два пъти бе спиран с груби фалове на един и същ бранител на домакините. И понеже и двете нарушения бяха в наказателното поле, съдията даде две дузпи за „Локо“.

От бялата точка, съответно в 70-ата и 78-ата минута Станислав Ботев бе точен и така пълният обрат бе факт – от 2:0 до 2:3.

В 86-ата минута Борислав Димитров вкара и четвърти гол за Локо (Русе), с което на практика не остави съмнения в победата.

Юношите младша възраст на „железничарите“ завършват на престижното второ място в крайното класиране през този успешен за тях сезон.

U17: Кубрат - Локо (Русе)

Кубрат - Локомотив (Русе) 2:4 - среща от последния XVIII кръг на първенството на Зона "Русе" за юноши младша възраст, играна на 27 май 2023 г.

Напишете първия коментар

Напиши коментар