Девет номинации за състезатели на Локомотив (Русе) в анкетата „Спортист на годината 2014“

Девет представители на „железничарските“ спортни клубове попаднаха в номинациите в традиционната анкета на местния вестник „Утро“ и Община Русе за определяне на спортист на годината. Номинациите са общо 21. Церемонията по награждаването ще се състои в началото на януари, уточняват организаторите. Десетката на най-добрите русенски спортисти за изминалата година ще бъде определена след гласуване на местните журналисти. Припомняме, че с приза за спортист на годината за 2013 г. бе отличен топ спринтьорът на Локо (Русе) и националния отбор на България по лека атлетика Денис Димитров, който е сред основните претенденти за отличието и тази година.

Ето кои представители на локомотивските спортни клубове са сред номинираните:

Денис Димитров – състезател на лекоатлетически спортен клуб Локомотив (Русе) и националния отбор на България. Снимка: списание „Атлетика“.

 – Денис Димитров, лекоатлетически спортен клуб „Локомотив“ – втори на 100 метра /10,55 секунди/ на европейското отборно първенство за мъже и жени в Латвия, полуфиналист /10,41/ на европейското първенство за мъже и жени в Цюрих, второ място /10,35/ на международен турнир „Вулпев-Бахчеванов“, втори /10,46/ на международен турнир „Самарско знаме“, трето място /10,36/ на международен турнир „Анхалт“ в Цюрих, държавен шампион за мъже. Номинацията е представена от треньорката Венета Симеонова.

Радостина Стоянова, състезателка на лекоатлетически спортен клуб Локомотив (Русе) и националния отбор на България, спечели не един старт през изминалата година. Снимка: LAP.bg

– Радостина Стоянова, лекоатлетически спортен клуб „Локомотив“ – първо място /девойки/ на 60 метра /7, 86/ на държавно първенство в зала, първо място на 100 метра /12, 34/ на държавно първенство за девойки, първо място на 200 метра /25, 38/ на държавно първенство за девойки, второ място на 200 метра /24, 83/ на балканско първенство за девойки, трето място на 100 метра /12, 28/ на международен турнир „Самарско знаме“, полуфинал на 4 по 100 метра /44, 53/ на европейското първенство за мъже и жени в Цюрих. Номинацията е представена от треньорката Венета Симеонова.

Айрин Исметов, състезател на боксов клуб Локомотив (Русе) и националния отбор на България.

– Айрин Исметов, боксов клуб „Локомотив“ – сребърен медалист от турнир за мъже на Европейския съюз, шампион на международни турнири в Русия и Косово, втори на международния турнир „Странджата“. Номинацията е представена от треньора Алексей Рибчев.

Топстрелецът на Локо-ТТ Александър Тодоров, заедно със своя треньор Севдалина Стоянова

– Александър Тодоров, спортна стрелба, спортен клуб „Локомотив -ТТ“ – втори на европейското първенство за юноши в Москва /10 метра пневматичен пистолет/, 4-и на Младежките олимпийски игри в Китай, 5-и на световно първенство за юноши /10 метра/, шампион в Гран при на Тирол /10 метра/, второ място на турнир в Пилзен, шампион на турнир в Хановер /50 метра/, шампион на „Олимпийски надежди“ в Мюнхен /50 метра/, първи в този турнир на 10 метра, трети на турнир „Нитра“ в Словакия, 4-и на турнир в Зул. , Номинацията е представена от треньорката Севдалина Стоянова.

– Акробатическа четворка на „Локомотив“ /Русе/ в състав Мартин Стоянов, Ивайло Велев, Мариян Великов, Стоил Стоянов – IV-то място на световното първенство във Франция, държавни шампиони за младежи /треньор Иван Лазаров/. Номинацията е представена от треньора Мариян Габровски.

– Акробатическа двойка на „Локомотив“ /Русе/ Елена Великова-Алекс Жеков – VI-о място на световното първенство във Франция, шампиони на международен турнир в Германия, държавни шампиони за мъже и жени. Номинацията е представена от треньора Мариян Габровски.

– Беренике Фалдум, спортен клуб по кану-каяк Локомотив (Русе) – бронзов медал на европейското първенство за жени /5000 метра/, пета на европейското първенство по маратон /26 километра/, 9-а на световното първенство по маратон /5000/ метра. Номинацията е представена от треньора в клуба Евгени Недев.

– Кристиан Душев, спортен клуб по кану-каяк Локомотив (Русе) – 10-и на световното първенство за мъже /единичен каяк, 200 метра, 8-и на световното и европейското за младежи в същата дисциплина. Номинацията е представена от треньора Евгени Недев.

– Християн Цонев, спортен клуб по кану-каяк Локомотив (Русе) – 5-и на световното първенство за юноши в състава на националната четворка каяк. Номинацията на УС на клуба е представена от треньора Евгени Недев.

Представителите на останалите спортни клубове от града, които допълват листата с номинациите са:

– Деница Георгиева, карате шинкиокушин, „Спортен клуб „Русе“ /номинацията е представена от треньора Румен Калинов/ – трето място на европейското първенство за девойки в дисциплината ката, държавна шампионка за девойки на ката, трета на държавното първенство за девойки в дисциплината кумите.

– Владислав Върбанов, карате, джу-джицу, клуб „Динамо“ /номинацията е представена от треньора Борислав Кисев/ – 7-и на европейско първенство по джу-джицу за мъже до 21 години, балкански и държавен шампион за мъже, първенец на международен турнир „Свети Георги“.

– Владимир Тушев, спортна гимнастика, клуб „Акро“ /номинацията е представена от члена на УС на клуба Десислава Дивчева/ – четвърти във финала на халки на Младежката олимпиада в Китай, Финалист в многобоя на същия форум, където беше най-малкият участник. 12-и с отбора на България на европейското първенство за младежи, държавен шампион /индивидуално, младежи/.

– Зорница Костова, баскетбол, „Дунав 8806“ /номинацията е представена от УС на клуба/ – Зорница е капитанка на отбора, който спечели титлата в държавното първенство. Тя бе най-постоянната състезателка на отбора и е с основна заслуга за тази титла.

– Камен Чимидялков, кану-каяк, клуб „Дунав“ /номинацията е представена от треньорката Ева Пашева/ – 5-и на световното първенство за юноши в състава на четворката каяк, държавен шампион за юноши на единичен каяк.

– Мария Мицова, бадминтон, клуб „Приста“ /номинацията е представена от УС на клуба/ – 17-а на Младежките олимпийски игри в Китай, вицешампионка на международен турнир за девойки в Израел, шампионка на двойки с Мила Иванова от Стара Загора на международен турнир в Италия, пета на сингъл на международен турнир в Унгария, държавна шампионка за девойки и бронзова медалистка при жените, 10-а в европейската ранглиста за младежи и девойки, 25-а в световната.

– Петър Йорданов, бокс, клуб „Русе“ /номинацията е представена от УС на клуба/ – бронзов медалист от европейското първенство за момчета, държавен шампион, шампион на купа „България“.

– Светослав Бодуров, карате, клуб „Приста“ /номинацията е представена от треньора Михаил Георгиев/ – европейски шампион по шотокан карате-до в дисциплината кумите, бронз от европейското първенство в дисциплината ката за мъже до 21 години.

– Светлана Каменова, бокс, клуб „Русе“ /номинацията е представена от изпълнителния директор на клуба Илия Сяров/ – европейска вицешампионка за жени, шампионка на международен турнир в в Мароко, втора на турнир в Турция, шампионка на купа „България“, държавен шампион.

– Севда Асенова, бокс, клуб „Русе“ /номинацията е представена от изпълнителния директор на клуба Илия Сяров/ – европейска вицешампионка за жени, шампионка на турнир в Мароко, втора на турнир в Турция, държавен шампион, шампионка на купа „България“

– Стойка Петрова, бокс, клуб „Русе“ /номинацията е представена от изпълнителния директор на клуба Илия Сяров/ – европейска шампионка за жени, пета на световното първенство, носителка на купа „Странджата“, шампионка на международни турнири през годината в Турция, Доминиканска република, Мароко, шампионка на купа „България“.

– Тодор Събев, карате, джу-джицу, клуб „Динамо“ /наминацията е представена от треньора Борислав Кисев/ – бронзов медалист на световно първенство за мъже, европейски шампион по карате за мъже, 7-и на европейско по джу-джицу, трети на балканско по джу-джицу, държавен шампион.

Мнения

Напиши коментар