ДЕКЛАРАЦИЯ на форума на привържениците на ФК Локомотив (Русе)

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на форума на привържениците на ФК Локомотив (Русе)


Във връзка с действията от страна на ФК Аристон в последните шест месеца, целящи присвояването на историята и символите на ФК Локомотив (Русе), основан на 4 декември 1930 г. и прекратил спортно-състезателната си дейност през 2002 г.,

Д Е К Л А Р И Р А М Е

1. Не признаваме и не припознаваме ФК Аристон като наследник и възстановител на дейността на ФК Локомотив (Русе), тъй като сме на мнение, че само отбор с името „Локомотив” може да носи символиката на ФК Локомотив (Русе).

2. Ще се борим с всички законни средства, за да отстоим нашето желание ФК Аристон да се откаже от всякакви опити да ползва символиката на ФК Локомотив (Русе) за свои частни нужди.

П Р И З О В А В А М Е
1. Ръководството на ФК Аристон (Русе) да излезе ясна официална позиция, относно присъствието на „1930” в емблемата на клуба и афишираното желание да се самопровъзгласяват за „възстановители” на ФК Локомотив (Русе), при положение, че публично декларираха, че се отказват от името „Локомотив”.

2. Футболната общественост на Русе и привържениците на футбола в града ни да продължават да бойкотират тотално всички домакински мачове и инициативи, организирани от ФК Аристон.

3. Местното ръководство на Областния съвет на БФС да вземе официално отношение като осъди присвояването на символиката на ФК Локомотив (Русе) от страна на ФК Аристон и да уведоми президента на БФС Борислав Михайлов и Комисията по етика и феърплей към БФС с председател ген. Васил Василев за случая.

4. Кметът на Община Русе инж. Божидар Йотов и Общинския съвет в Русе да проверят изпълнението на концесионния договор на ФК Аристон за стадион „Локомотив” и публично да оповестят има ли неспазване на поетите срокове и ангажименти. Нека отбор с името „Локомотив” да бъде ползвател на стадиона.
Форум на привържениците на ФК Локомотив (Русе)

27 май 2008 г.

Напишете първия коментар

Напиши коментар