Денис Димитров срещу Кристоф Льометр на турнир във Франция

Първото състезание на Денис Димитров за 2014-та година ще бъде във Франция. В спринтовата дистанция на турнира ще бяга и Кристоф Льометр. Състезанието ще бъде в началото на месец февруари. Денис Димитров води подготовка за първите си стартове в София.

„Много е напрегнато да бягаш до най- силните спринтьори в света. Гледаш ги, учиш се от тях, искаш да си като тях и след едно такова състезание си амбициран още повече за тренировки”, каза за русенския сайт ТОП НОВИНИ Денис Димитров.

„Има интерес към мен за участие в комерсиални турнири. Зависи от представянето ми на тези турнири, на които ще участвам сега. Най- голямата ми цел е представянето ми през лятото. За 2013-та г. бях запланувал да бягам 10.30, а бягах 10.16, тази година дано запланувам 10.10 и да бягам под 10 сек.

Най- важно за мен през 2014-та г. е представянето ми на Европейското първенство за мъже, където целта ми е медал“, каза още състезателят на Локомотив Русе.

През миналата година спринтьорът стана европейски вицешампион за юноши на 100 м. Той записа нов национален рекорд при младежите- 10,16, държавен шампион за юноши, младежи и мъже. Денис Димитров е втори на европейското отборно първенство в Дъблин и е с втори най- добър резултат при мъжете в историята на българския спринт на 100 м.

Напишете първия коментар

Напиши коментар