Динамична, но слаба игра

Локомотив (Русе) – Динамо (Габрово) 0:0

На 7 октомври, напускайки игрище „Локомотив“, гдето се състоя срещата Локомотив (Русе) – Динамо (Габрово), зрителите единодушно отсъдиха: „Много бърза и темпераментна, но слаба техническа игра!“

Те имаха право. И двата отбора, макар да бяха отбори, които показаха развитие през това лято, в тази така важна среща играха слабо. Особено важеше това за домакините. Те имаха териториално надмощие, създадоха опасни положения пред вратата на динамовци, но дори и тогава, когато бяха петима нападатели срещу опразнената врата, не съумяха да вкарат топката.

Натискът смути гостите, но моментът за отбелязване на голове бе пропуснат. Това позволи на динамовци да се съвземат и от своя страна да проведат няколко остри атаки. Стойчев и Иванов застрашиха опасно вратата на Локомотив (Русе), но благодарени на вратаря Камбуров гол не бе отбелязан.

Второто полувреме продължи с многоходови атаки на гостите, които обсадиха в продължение на 20 минути вратата на „Локомотив“. И тук Камбуров трябваше да спасява честта на отбора си. Той успешно се справи със силните удари на Колев, Мишев и Иванов.

След това локомотивци се съвзеха и продължиха да атакуват. Няколко минути преди края на срещата Илиев и Николов останаха сами пред вратата на „Динамо“, но поради суетене изпуснаха сигурен гол. Всъщност, вратарят на Динамо (Габрово) нямаше много работа. В продължение на 90 минути във вратата му бе отправен само един-единствен опасен удар – в 38-ата минута на второто полувреме от Иванов, който той спаси.

Срещата завърши при резултат 0:0.

Съдията Ралчев ръководи авторитетно.


Л. Маринов

Напишете първия коментар

Напиши коментар