„Динамо“ и „Локомотив“ завършиха наравно

Динамо (Русе) – Локомотив (Русе) 1:1

В кръга от Североизточната „Б“ републиканска група на 10 май на стадион „Локомотив“ се състоя срещата между „Динамо“ и „Локомотив“. На стадиона се бяха стекли голям брой зрители, които с интерес очакваха да видят кой от двата представителя на нашия град е по-добрият.

До десетата минута на първото полувреме и двата отбора създадоха доста изгодни условия за откриване на резултата, но отбраната изчистваше навреме. В състезателите на „Динамо“ се забелязваше повече устрем и борба за първа топка, но прилагането на игра с висока топка осуетяваше всякакви възможности.

В 36-атата минута „Динамо“ откри резултата. В 39-ата минута, иначе бавният Цонев („Локомотив“) вместо да подаде топката отправи същата със силен нисък удар към левия ъгъл на вратата и изравни резултата. До края на полувремето двете страни си размениха безрезултатни нападения.

През второто полувреме „Динамо“ показа желание за повишаване на резултата и поведе редица нападения, с които очерта истинско териториално надмощие. Играта на състезателите на двата отбора стана твърда и на моменти опасна, което съдията често пропускаше да отбележи. В последните минути на състезанието и двете страни пропуснаха удобни положения. Мачът завърши при резултат 1:1.

Характерно за проведената среща е, че динамовци показаха по-голям устрем в нападенията си и в борбата за първа топка. Отбраната на „Локомотив“ в лицето на Пенев показа нервност и непокриване на противников състезател. По-спокоен в отбраната на „Локомотив“ се показа център-защитникът, който изнесе голяма част от защитата на отбора си. Някой състезатели и от двата отбора показаха остра, дори опасна игра, която можеше да доведе до нежелателни инциденти. Наложително е отговорните лица да обърнат внимание на своите състезатели.

Ръководството на състезанието отначало бе авторитетно и спокойно, докато по-късно се показа колебливо и често твърде опасните подлагания не се отбелязваха.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар