Днес дават лиценз на „Дунав 98“ и „Локомотив“

Днес в ресторант „Будапеща“ в 11 часа и 30 минути ще се проведе импровизиран коктейл, на който Иван Дончев – областен експерт към Комитета за младежта, физическото възпитание и спорта, ще връчи на пет футболни отбора, състезаващи се в Североизточна „В“ група, лицензите за участие в състезания.

Това са отборите на „Дунав 98“, „Локомотив“ – Русе, „Бенковски“- Бяла, „Левски“- Главиница, „Вихър“ – Завет. Футболният клуб „Раковски“ няма пререгистрация от съда, а според закона за спорта всички клубове трябва да имат такъв документ.

Според лиценза, който ще получат футболните клубове, те ще могат да водят спортна дейност до 2000 година. Договорът, които се практикува от клубовете и Комитета за младежта, физическото възпитание и спорта, задължава от една страна Комитета да финансира от Държавния фонд за развитие на спорта на всяко тримесечие клубовете в страната.

Задължението на спортните организации и клубове да водят спортна дейност, да канят на управителните съвети на клубовете си членове на Комитета на спорта. Да водят борба срещу допинга и да уведомяват комисията за допинга при нарушения. Господин Дончев сподели, че ако даден клуб не води спортна деиност и не изпълнява разпоредбите в закона за спорта, моментално му се отнема лицензът.“В срок ще си получат клубовете парите, отпуснати от Държавния фонд за развитие на спорта.“ – завърши господин Дончев.

Мнения

Напиши коментар