„Дунав `98“ би „Локо“ с 2:0 в контролата

Мачът под диктовката на дунавци, бяха по-добри в засада и в средата на терена

В събота в контролен мач на стадион „Локомотив“ се срещнаха русенските „Дунав `98“ и „Локомотив“. Мачът премина под диктовката на футболистите от „Дунав“, които превъзхождаха съперниците си в защита и в средата на терена. Там блестяха 37-годишният треньор Кулинов, влязъл в средата на първото полувреме и завърналият се след едногодишно отсъствие халф Кирил Кирилов.

Мачът започна с натиск на играчите от кв. „Здравец“, но първото по-сериозно положение бе за „железничарите“. В 38-ата минута след центриране от фаул на Кирил Кирилов Петър Димитров вкара гол с глава. През второто полувреме превъзходството на „дунавци“ беше пълно, но липсваше концентрация в завършващата фаза на атаката. През целия мач много добре играеше по лявото крило младият Здравко Петров, но се чувстваше липсата на опит при реализиране на положенията.

В последните 20 минути на срещата защитата на „Локомотив“ изглеждаше трагично и ако не бяха отличните намеси на вратаря Златански, бивш играч на „Дунав“, резултатът можеше да бъде катастрофален за „Локомотив“. Все пак логично се стигна и до втория гол за „Дунав“, когато през 80-ата минута след центриране отдясно Минков стреля към вратата, топката бе избита от играч на „Локомотив“, но се върна пак при Минков и при втория си опит той бе безпогрешен.

В края на мача от отбора на „Дунав“ на терена бяха останали само Кулинов и Кирилов, а останалите играчи – сменени.

След мача треньорът на победителите сподели, че не е доволен от играта като цяло, а само от старанието на играчите. А Петър Колев – треньор на „Локомотив“, каза, че срещата била прибързана, но въпреки това добра, защото са могли да видят слабостите си. Следващият мач на „Дунав“ е на 5 август с „Академик“ (Свищов) в Русе.

Напишете първия коментар

Напиши коментар