Дъжд от голове…

ЛОКОМОТИВ (Русе) – Арда (Кърджали) 6:0

Публиката изпрати с ръкопляскания отбора на „Локомотив“.

Бяхме свидетели на много хубав и динамичен мач, в който бяха отблязани шест гола и то в една врата, тая на „Арда“, което е рядко явление във футболната игра. И то забележете, че пет различни състезатели бяха автори на точните попадения.

За какво говори този факт? Разбира се, това е положително явление. На първо време то показва задружни колективни действия. След това говори за целенасочено движение от всички по целия терен, за заемане на удобни позиции, навременни подавания и точна стрелба, за пораснало стрелково умение.

Всички тези качества бяха демонстрирани от футболистите на „Локомотив“, които публиката нееднократно аплодира. Плетяха се хубави комбинации на скорост с две и три докосвания, които често пъти заварваха неподготвената защита. Всички играха добре. Нямаше хитруване на „дребно“, не се играеше самоцелно, а всичко се вършеше семпло и точно.

Играта на гостите далеч отстъпи по всички футболни компоненти на домакините. Вярно е, че те играха открито, без да струпват много хора пред своята врата, но не им спореше. Атаките им бяха много редки и не особено опасни за локомотивския вратар, а защитата им беше най-слабото звено, като изключим отличната игра на Топалов.

Главен двигател н организатор на локомотивските действия беше Георгиев. Много активен в средата на терена, силен в нападение и защита той се раздаде ювелирно пасове на своите съиграчи в нападение, които бяха превърнати в голове. Този млад футболист показа добри качества и дано продължи още по-ярко да развива своето дарование. Заедно с него в средата на терена добре действаха Монев и Андонов. Това звено беше най-силното в отбора.

Не може да отминем и добрата игра на нападателите. Минчев и Игнатов бяха две „шила“ по фланговете, които непрекъсното тормозеха противниковата защита и подаваха хубави топки на своите партньори. А когато беше нужно подпомагаха и защитата. Това е едно хубаво качество, което трябва да се утвърждава.

Как станаха головете. Още в шестата минута настъпи разбъркване пред вратата на гостите , от което Андонов се възползва и 1:0 за „Локомотив“. В 24-та минута след центриране от дясно Георгиев увеличи на 2:0. В 44-та минута след хубава комбинация Игнатов центрира и Минчев покачи на 3:0. В 54-та минута след отличен пас на Георгиев Евг. Игнатов повиши на 4:0. В 59-та минута отново пас на Георгиев и Минчев затвърди на 5:0. В 77-та минута Ив. Игнатов оформи крайния резултат – 6:0.

Браво, локомотивци!


Тодор Георгиев, в. „Дунавска правда“


ЛОКОМОТИВ (Русе) – Арда (Кърджали) 6:0

Среща от III кръг на първенството в „Б“ група

Голмайстори: 1:0 Иван Андонов 6′, 2:0 Благовест Георгиев 24′, 3:0 Илиян Минчев 44′, 4:0 Евгени Игнатов 54′, 5:0 Илиян Минчев 59′, 6:0 Иван Игнатов 77′.

Състав на ЛОКО (Русе): Тома Филипов, Златко Златев, Илия Янков, Петко Кирилов, Валери Горначки /72′- Наско Борисов/, Иван Андонов, Евгени Игнатов, Благовест Георгиев, Томислав Господинов, Румен Монев /63′- Иван Игнатов, Илиян Минчев.

Състав на Арда: Налджиян, Стоянов, Вангелис, Сандев, Асенов, Топалов, Митков /74′- Атанасов/, Бумбаров, Китанчев /57′- Щерев/, Горанов, Байрактаров.

Главен съдия: Т. Колев (София)

Градски стадион, Русе – 2 000 зрители.

Напишете първия коментар

Напиши коментар