Есен 2016: Парашкевов е топ голмайстор за Локо (Русе)

Юмер и Караиванов с най-много мачове за „железничарите“ в Трета лига през есента

Есенният дял на първенството в Североизточната трета лига приключи в началото на декември. Старши треньорът на Локомотив (Русе) Борислав Богомилов даде задоволителна оценка за представянето на тима в шампионата. Какво показва статистиката от сезона досега?

Пред Lokomotiv1930.com Богомилов посочи като слабост нападението на „железничарите“, отчело се с 19 гола от 16 мача. Така например, централният нападател на тима Радомир Хараланов вкара само един гол от 12 мача през есента, докато другите офанзивни футболисти Станимир Петров и Динко Станчев се разписаха на два пъти. Голмайсторската листа на „червено-черните“ се води от полузащитника Живко Парашкевов с 5 гола, следван от Мартин Иванов с 4 попадения (три от които – директно от пряк свободни удари – виж видеото по-долу). 40-годишният ветеран и играещ помощник треньор Ивайло Кирилов има 2 гола, по веднъж се разписаха Валентин Валентинов, Атила Юмер и Ивайло Иванов.

Атила Юмер и Борислав Караиванов /на заден план/ са с най-много мачове за Локо (Русе) в Трета лига през есента.

В Локомотив (Русе) няма футболист, който да е записал участия във всичките 16 срещи през есенния дял на първенството в Трета лига. Старши треньорът Богомилов използва 23-ма различни футболисти през сезона досега. С най-много срещи – по 15 – са Атила Юмер и Борислав Караиванов. Огнян Брайнов и Мартин Иванов имат по 14 мача, следвани от Динко Станчев и Живко Парашкевов – по 13 мача, Станимир Ангелов, Ивайло Кирилов, Станимир Петров и Радомир Хараланов – 12 мача, Ивайло Иванов и Мартин Рачев – 11 мача, Джан Али и Борислав Джарнавлиев – 10 мача и други.

Четирима вратари застанаха под рамката на локомотивската врата през есента. Най-често там се изявяваше Павел Алтънов – 7 мача, следван от напусналият Пламен Сашев – 5 срещи и Християн Дянков – 3 мача. Любопитен факт е, че и тримата основни вратари допуснаха точно толкова голове, колкото са и мачовете, в които записаха участие. Бройката се допълва от Огнян Брайнов, застанал на вратата при гостуването във Варна на ФК Спартак (1:3). При „сухите мрежи“ води Алтънов, недопуснал гол в два мача – срещу Светкавица и Хитрино, по веднъж без гол в собствената си врата се отчетоха Сашев (срещу Кубрат 2007) и Дянков (срещу Доростол 2013). Куриозното е, че и четирите „сухи мрежи“ на Локомотив (Русе) в сезона досега са от нулеви равенства.

Тревожно е положението с дисциплината на терена – факт, който бе отбелязан и от старши треньорa на Локо (Русе) Богомилов в неговото интервю за Lokomotiv1930.com. Общият брой пропуснати мачове от футболисти на „железничарите“ през есента поради наказания за червени или натрупани жълти картони е 13. Лидер в тази класация е бранителят Джан Али, който е бил наказан в общо шест мача дотук. Първо той пропусна 3 мача заради картони, а в момента изтърпява и едногодишно наказание със спрени състезателни права след бурните му реакции при отстраняването му от игра в Нови пазар. За два мача бе наказан Живко Парашкевов, по веднъж от терена заради спрени състезателни права отсъстваха Мартин Рачев, Огнян Брайнов, Мартин Иванов, Динко Станчев и Атила Юмер.

Защитникът Джан Али /в средата/ пропусна шест мача заради наказания през есента и продължава да е със спрени състезателни права за една година след мача в Нови пазар.

В огледалото на статистиката от есенния дял на първенството се отразяват и двата основни проблема, които спортно-техническият щаб на Локомотив (Русе) ще трябва да решава през пролетта на 2017 г. – повишаване на резултатността в атаката на „железничарите“ и справяне с понижената дисциплина на футболистите на терена. Иначе казано – повече голове и по-малко картони.

Напишете първия коментар

Напиши коментар