„ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ“ СЕ ГОТВЯТ ЗА АТАКА НА ПРОМОЦИЯ В ПЪРВА ЛИГА

Добрата подготовка е в основата на успешния полусезон, смята Кулеманса в интервю за местен вестник

ЛОКОМОТИВ-ЧИКАГО завърши на първо място в есенното класиране на северозизток, нещо което не се бе случвало от няколко сезона насам. Старши треньорът на „червено-черните“ Димитър Димитров-Кулеманс даде обширно интервю за русенския всекидневник „Бряг“, което поместваме без съкращения.

– Г-н Димитров, кога ще разпуснете отбора в почивка и кога стартира подготовката на „Локомотив-Чикаго“ за пролетния полусезон?

– На 21 декември. Дотогава ще тренираме в залата на спортен комплекс „Ялта“. Подготвителния период за пролетния дял ще започне на 15 януари. Все още не е ясно как и къде ще протече. Мястото за подготовка е приоритет на двамата съпрезиденти Венцислав Ангелов и Орлин Танов. Те ще решат дали отборът ще тренира в Русе или ще направим една сериозна зимна подготовка, като излезем извън пределите на града.

– Доста хора смятаха, че няма да изкарате и два месеца след обединението, как ще коментирате и ще издържите ли финансово и през следващата година?

– Хибридът между ЛОКОМОТИВ и ЧИКАГО излезе сполучлив. Фактът, че ще зимуваме на върха, говори сам по себе си. Въпреки трудностите, смятам, че Венцислав Ангелов и Орлин Танов се справят добре със задълженията си и така опровергават скептиците, че обединеният клуб ще просъществува няколко месеца. Няма футболен клуб в България, който да не дължи пари на своите футболисти. Така че не бива да се правят трагедии от забавяне на една заплата или премия. Имаме уверението на двамата, че всички финансови взаимоотношения с футболистите ще бъдат изчистени до 21 декември.

– Ще има ли нови попълнения в отбора след Нова година?

– Сигурно е, че Мирослав Енев ще облече екипа ма ЛОКОМОТИВ-ЧИКАГО. Водим преговори с десния защитник на „Дулово’98“ Мехмедов, който е бивш играч на Лудогорец (Разград). Ще търсим и други попълнения, но смятам че наличните футболисти, при добра зимна подготовка, ще си извоюват място в професионалния футбол догодина.

– Да уточним нещо. Вторият в класирането на „В“ група какво ще прави?

– Който завърши на второ място в нашата група ще играе бараж с класиралия се на второ място в Северозападна България.

– А това е?

– Или „Сухиндол“ или отборът на Тетевен. Двата клуба водят люта битка за първото място.

– За първи път от много години ЛОКОМОТИВ-ЧИКАГО завършва годината на първо място. Дали ще приключи там и след последния пролетен кръг. Въпросът е, кой може да ви попречи да спечелите първенството на Североизточната „В“ група?

– На първо място това е отборът на „Феърплей“, от който ни дели само по добрата голова разлика. Проблем може да ни създаде и третият в класирането „Шумен 2001“, на когото сме гости, както и тимът на Локомотив (Каспичан). Всички други отбори са доста под нивото ни. Те разчитат предимно на домакинските си срещи, където наблягат повече на гладиаторските сцени, отколкото на футбола. А това също може да ни създаде проблем. Затова ще разчитам на сериозна зимна подготовка, в която футболистите да натрупат много сили и увереност в себе си за сблъсъците през пролетта. Надявам се сплавта между старите и опитни футболисти, между които са Пламен Кръстев, Ценко Серафимов, Благовест Георгиев, Калоян Йорданов, Владо Димитров, от една стана, и желанието и хъса на младите – Минев, Великов, Трендафилов, Илиев, Алаксандров – от друга, да превърнат ЛОКОМОТИВ-ЧИКАГО в още по-непреодолимо препятстие и страшилище за другите отбори.

Напишете първия коментар

Напиши коментар