„Железничарите“ стигнаха до 1:1 в Мартен

ФК Мартен и Локомотив (Русе) завършиха наравно 1:1 в оспорван мач от поредния кръг на шампионата в Областната група. Домакините успяха първи да поведат, но Кристиян Костов възстанови равния резултат за „железничарите“.

Двубоят се игра на невъзможния терен на стадиона в Мартен, който затрудни максимално действията и на двата отбора. Постоянно топката поемаше в причудливи посоки след съприкосновението си със земята и така се проваляха опитите за смислени комбинации и като цяло граденето на играта. От това пострада много качеството на мача.

Мартен - Локо (Русе)

Мартен - Локомотив (Русе) 1:1 - среща от VI кръг на първенството в Областна група Русе-изток, играна на 18 октомври 2020 г.

Домакините изнесоха много силно първо полувреме и очаквано се приспособиха по-бързо към неравния терен. Защитата на „Локо“ бе поставена на редица изпитания, но издържа на натиска на мартенчани, в определени ситуации и късметът бе страната на „железничарите“. Пропукване се получи само веднъж, в 25-ата минута, когато все пак след многобройните си опити домакините сполучиха първи да открият.

Голът подейства отрезвяващо и на свой ред локомотивци натиснаха съперника. В 30-ата минута след добре изпълнен ъглов удар Кристиян Костов прати топката с глава в мрежата на „Мартен“ за 1:1 – резултат, който се запази и до края на първата част.

След почивката играта се изравни. И двата отбора имаха своите шансове, но до нови голове не се стигна. В крайна сметка равенството бе логичния завършек на този оспорван двубой.

„При поредно гостуване се представяме слабо. Изглежда, че нашите млади футболисти се чувстват много комфортно на Градския стадион в Русе. Навън обаче се играе на други терени и при друга обстановка. И все още не можем да се адаптираме както трябва към тези условия. Но сами виждате за какъв терен става дума в Мартен. Вярно е, че теренът е еднакъв и за двата отбора, но аз се питам на какъв футбол трябва да учим нашите играчи, като едно подаване по земята не може да се направи. Една комбинация не може да бъде завършена както трябва, защото топката отскача в най-неочакваната посока и така се проваля всеки опит за нещо смислено. Само с ритане напред не става“, коментира след края на срещата старши треньорът на „желзничарите“ Калоян Георгиев.

В следващия кръг Локо (Русе) ще приеме коравия тим на Дунав (Сливо поле). Двубоят е насрочен за другата неделя, 25 октомври, от 15:00 часа на Градския стадион.

Мартен - Локо (Русе)

Мартен - Локомотив (Русе) 1:1 - среща от VI кръг на първенството в Областна група Русе-изток, играна на 18 октомври 2020 г.

„Локомотив“ започна мача в Мартен със следния състав: 1. Георги Миланов, 3. Йордан Йорданов, 4. Кристиян Атанасов, 5. Мартин Тодоров, 77. Веселин Василев, 17. Алекс Стойчев, 21. Симеон Стойчев, 11. Беркан Ибрямов, 10. Михаил Любенов, 9. Кристиян Костов, 19. Даниел Костадинов.

В игра влязоха още: 97. Емре Алим и 6. Ник Доцев.

Локо (Русе) в Мартен

Мартен - Локомотив (Русе) 1:1 - среща от VI кръг на първенството в Областна група Русе-изток, играна на 18 октомври 2020 г.

Напишете първия коментар

Напиши коментар