Живко Парашкевов напуска „Локомотив“

Капитанът на ФК „Локомотив“ Живко Парашкевов е напуснал „железничарите“, научи от сигурни източници Lokomotiv1930.com. Този колкото изненадващ, толкова и естествен ход вероятно е продиктуван от продължаващата управленска криза в клуба, довела до изпадането на отбора в ролята на аутсайдер в първенството на Североизточната Трета лига.

Ръководството на „Локомотив“ продължава да изпитва сериозни затруднения да стабилизира тима. Въобще не е сигурно доколко новият спортен директор Людмил Киров ще успее да направи нужните промени, без в работата му да се месят „футболните специалисти“ от Управителния съвет на клуба. А отборът продължава да бъде воден от най-слабия треньор в историята на „Локомотив“ – Свилен Касабов.

На този фон в последните месеци редица добри футболисти напуснаха раздирания от вътрешни интриги и крамоли клуб. Опитният капитан Живко Парашкевов е просто поредният напуснал. През пролетния полусезон, както изглежда, „железничарите“ ще обиграват отбор от млади състезатели без ясно афиширани амбиции за по-предно класиране.

Парашкевов бе поканен в „Локомотив“ от покойния старши треньор Борислав Богомилов и стана негов капитан при възстановяването на клуба през 2016 г.

След три много успешни последователни сезона в Трета лига, той трябваше да напусне при разпускането на мъжкия отбор през лятото на 2019 г. Но заедно с други опитни футболисти Живко се завърна в клуба през есента на 2022 г. и с капитанската лента изведе застрашения от изпадане отбор до по-спокойно място в класирането.

В периода 2016-2023 г. Парашкевов има 79 мача и 16 гола с екипа на „железничарите“ в Трета лига. Паралелно с футболната си кариера в последната година той бе влязъл в ролята на играещ помощник-треньор на мъжкия отбор, както и на треньор на най-малките футболисти в школата на „Локомотив“.

Доколкото стана ясно Живко Парашкевов смята да продължи треньорската си кариера в детско-юношеската школа на друг русенски клуб. Той ще остане в сърцата на истинските фенове на „Локо“ като най-емблематичната фигура и естествен лидер на отбора на „железничарите“ в годините, последвали възстановяването на клуба през 2016 г.

Желаем му успехи в новите предизвикателства пред него!

На добър час, Жика!

Напишете първия коментар

Напиши коментар