Заслужена победа на локомотивци

Локомотив (Русе) – Динамо (Русе) 3:1

Победата на локомотивци над „Динамо“ е заслужена. През по-голямата част играта бе оспорвана и двата отбора пропуснаха сигурни положения за голове. Тактически обаче отборът на „Локомотив“ успя да овладее терена на игрището, да разгърне нападенията си на широк фронт и чрез пробиви, предимно от дясно, да отбележи головете си.

През цялото първо полувреме играта бе бърза, но защитата и на двата отбора чистеше задоволително и полувремето завърши без резултат.

Още в първата минута на второто полувреме Дишлиев, който бе един от най-добрите нападатели на „Локомотив“, успя да постигне първия гол за своя отбор. Три минути след гола на „Локомотив“, „Динамо“ спечели ъглов удар, който бе добре изпълнен от Киров и резултатът бе изравнен.

Постигнатото изравняване създаде стремеж за победа и в двата отбора, но локомотивци бяха по-резултатни. Те проведоха редица опасни нападения. В 59-ата минута след една сполучлива и красива комбинация на „Локомотив“, Дишлиев отбеляза гол и резултатът бе покачен на 2:1. В 66-ата минута чрез Косев локомотивци постигнаха и трети гол и при резултат 3:1 за „Локомотив“ съдията Константинов от Сталин (дн. Варна – б.р.) обяви края на срещата.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар