Защитник на Локо (Русе) остава извън терена за една година поради наказание

Бранителят на Локомотив (Русе) Джан Бехат Али няма да играе футбол една година, след като бе наказан от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във Варна.

На свое заседание комисията е разгледала случая от мача Ботев (Нови пазар) – Локомотив (Русе) (1:0) от последния XV кръг на Североизточната трета лига. Футболистът на „железничарите“ Джан Али получи втори жълт и червен картон в 43-ата минута на двубоя в Нови пазар. Той реагира остро и невъздържано при поредното нарушение на играч на домакините срещу него.

Елитният рефер Станислав Тодоров от Шумен не се поколеба да му покаже пътя към съблекалните. Според доклада на длъжностните лица на мача, при излизането си от терена Али е взел бутилка, пълна с минерална вода и е уцелил в крака асистент рефера Мартин Димитров. Всичко това се е случило пред погледите на четвъртия рефер Красен Георгиев и пред делегата на БФС на мача Георги Иванов.

Наложило се е хората от щаба на Локо (Русе) да успокояват изнервения бранител и да го изведат извън игрището, пише още в доклада.

Вземайки предвид посочените в доклада факти и на основание член 25 от правилника, Дисциплинарна комисия към Зоналния съвет на БФС във Варна е наложила наказание на Джан Али с лишаване от състезателни права за срок от една година. Наложеното наказание може да се обжалва в срок до 24 ноември, пише още в решението на комисията.

Това не е първия път, когато Джан Али оставя своите съотборници с човек по-малко на терена във важни мачове. Освен червените картони, бранителят на Локо (Русе) си е „изкарал“ на лека ръка и много жълти картони, като досега е пропуснал три срещи от първенството на Трета лига поради наказания.

С оглед на това ръководството на Локомотив (Русе) е решило да не обжалва решението на Дисциплинарна комисия към Зоналния съвет на БФС във Варна. Джан Али ще има достатъчно време пред себе си да преосмисли неприемливото си поведение, довело до тежкото наказание.

dzhan-behat-ali2
Джан Бехат Али /в средата/ няма да облича повече „червено-черния“ екип през този сезон. Снимка: Ивайло Борисов, VarnaUtre.bg

Напишете първия коментар

Напиши коментар