ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЩЕ СВИКА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ

Светъл лъч се появи в мрачната перспектива пред ЛОКОМОТИВ. През уикенда предстои да се формира инициативен комитет, който ще се натовари със задачата да свика новото общо събрание на клуба. В създалата се патова ситуация при „железничарите“ и плъзналите из Русе слухове за всякакви възможнни изходи от кризата е ясно, че хора милеещи за „червено-черния“ отбор трябва да вземат нещата в свои ръце. Ще се търси широка обществена подкрепа при решаването на сложния казус около законосъобразността на предстоящия форум. При очевидно изразеното нежелание на сегашното легитимно ръководство на ЛОКОМОТИВ да се ангажира с проблемите на клуба трябва да се търсят възможностти за привличането на нови хора, които да застанат начело на „железничарите“. В подготовката на събранието ще бъдат поканени бивши ръководители и ветерани на отбора, известни русенски футболни деятели, както и представители на общината и другите русенски клубове.

Финансовата ревизия трябва да започне час по-скоро, категорични са инициаторите на събранието. Имаме информации за злоупотреби на бивши отговорни фактори в ЛОКОМОТИВ, но се опасяваме че органите на прокуратурата и на икономическа полиция няма да достигнат до истината. Голяма част от архива на 70-годишният клуб липсва и вероятно е безвъзвратно загубена. Очакваме доста трудности, но сме убедени че всеки истински локомотивец ще застане на нашата позиция и дано в най-скоро време проблемите в най-старият съществуващ до днес русенски отбор намерят разрешение, надяват се хората от комитета.

В същото време от алтернативният клуб Локомотив 2001 насочиха финансовите си средства към новоизграждащата се Спортна база „Академик“. Те са сключили договор за съвместна дейност с ръководството на Университета, който е собственик на терена и са се отказали от намеренията си да се борят за ползването на стадион ЛОКОМОТИВ. Според запознати хората на президента Севдалин Петров са имали намерение да помогнат с каквото могат и на ФК ЛОКОМОТИВ, но са срещнали абсолютна незаинтересуваност от страна на сегашното ръководство на „железничарите“. По мнение на същите източници това бил възможно най-приемливия вариант – обединение на двата „червено – черни“ отбора и край на спекулациите в местната преса, които пускат „доброжелателите“ на ЛОКОМОТИВ.

Напишете първия коментар

Напиши коментар