Интер (Добрич) напусна Североизточната трета лига

Зоналният съвет на БФС във Варна потвърди, че Интер (Добрич) напуска първенството на Североизточната трета лига. Така съставът на дивизията остава с 12 отбора.

Като причина за отказа си от участие от Интер (Добрич) изтъкват несправедливото, според тях, наказание на футболиста Радослав Георгиев. Той получи червен картон по време на мача с Калиакра (Каварна) от IVия кръг, игран на 3 септември. Георгиев бе наказан със спиране на състезателни права за една година с решение на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС.

„Не бяхме съгласни и обжалвахме санкцията. Шефът на ЗС на БФС Георги Мирчев ни каза, че Апелативната комисия може да я намали на 3 мача. Това пак не ни удовлетворяваше и ние не платихме таксата за жалбата в упоменатия срок от наредбата от 7 дни. Направихме го на 12-ия ден, защото все пак смятахме, че може да има справедливост. Единственото правилно решение за Георгиев беше да бъде наказан за една среща, за двата си жълти картона срещу Калиакра“, казва пред местните медии Радослав Боянов, старши треньор на Интер (Добрич).

„Мина един месец, изиграхме още 6 мача, два от които в турнира за аматьорската лига, а от ЗС на БФС – Варна продължиха да ни размотават. Миналия петък най-после ни бе казано, че Апелативната комисия се събира, за да разгледа жалбата ни. Тя обаче не се събра. Тръгнахме да звъним на всички шефове на ЗС на БФС- Варна и въпросната комисия, но никой не вдигаше. Затова изиграхме за удоволствие съботния двубой в Балчик и в понеделник информирахме ЗС на БФС-Варна, че приключваме участие в групата заради подигравателното отношение към нас“, допълва още наставникът на добричкия тим.

Радо Боянов не е човекът, който да казва какво да бъде наказанието. На видеозаписа ясно се вижда как играчът на Интер (Добрич) Радослав Георгиев рита съдията в петата. Това го потвърдиха и докладите на четирите длъжностни лица. Казвам, рита, не нещо повече. Помните преди години, когато Стоичков настъпи съдия, за колко го наказаха. Относно претенциите на Боянов, че Апелативната комисия не се е събрала в петък, истината е следната. Поради служебни ангажименти на някои областни председатели заседанието бе отложено за понеделник по време на Зоналния съвет. В името на футбола жалбата на Интер (Добрич) щеше да бъде разгледана, въпреки че всички крайни срокове бяха изминали“, заяви по този повод секретарят на ЗС на БФС Пламен Хаджийски.

След напускането на Интер (Добрич) всичките резултати на тима от досегашните му мачове в Североизточната трета лига са анулирани. Противниците му по програма в следващите двубои до края на сезона ще почиват. Сред тях е и Локомотив (Русе), който трябваше да им гостува в Добрич на 22 октомври.

Анулирането на мачовете на Интер (Добрич) доведе до разместването на тимовете във временното класиране на Североизточната трета лига. Така Локомотив (Русе) се придвижи напред до 7-ото място и има равен брой точки с тимовете на Доростол 2013, Светкавица Търговище и Ботев (Нови пазар), подредени според резултатите от преките двубои.

Предстои Зоналният съвет на БФС във Варна да се произнесе по евентуални промени в регламента на тазгодишното първенство на Североизточната трета лига по отношение на втората фаза на сезона. При нея е предвидено половината отбори да играят плейофи за определяне на шампиона на лигата, а втората половина да играят за определяне на изпадащия отбор. След отказването на Интер (Добрич) вероятно няма да има изпадащ отбор от Североизточната трета лига през този сезон.

Напишете първия коментар

Напиши коментар