КАКВО СТАВА С ЛОКОТО?*

Сагата около „железничарите“ навлиза във фаза развръзка – 70 години традиции ще се рашават през идните дни

28 ЮНИ,Русе. Изглежда много странно как от претендент за „Б“ група днес ЛОКОМОТИВ е изправен пред въпроса за бъдешето си съществуване. Само преди месец медиите разтръбиха, че русенските „железничари“ ще се завърнат в професионалния футбол за сметка на „отказващия“ се ОФК Девня. Още тогава обаче от БФС – Варна, а после и старши треньорът на ЛОКО Димитър Димитров обявиха , че това напрактика е невъзможно. Не само заради това че девненци не се бяха отказали от спечелената промоция, а и поради факта че в „черевено – черния“ клуб проблемите около финансирането все още са неразрешени.

Налице е престъпно безвластие и пълна незаинтересуваност от страна на сегашните легитимни ръководители на „железничарите“. Нито президентът Исаев, нито някой от членовете на Управителния съвет са се появявали на стадиона на ЛОКО, алармира Димитров преди седмица. Напрактика трябва да има ново общо събрание, а не е ясно кой трябва да го свика. Русе е обърнал гръб на „железничарите“ беше друго от тиражираните мнения в пресата. Появиха се и спекулации около собствеността на клубната база на „чевено-черните“. От алтенативния отбор на Локомотив 2001 изявиха желание им бъде предоставен за ползване стадиона срешу извършване на неотложните ремонтни работи и поддържане на съоръжението. Не останахме чужди и на новата българска мода за обединенията на отобри. Ето че се появиха и слухове за обединение със съгражданите от Дунав и за финансиране отстрана на общината и на двата клуба. Според члена на Надзорния съвет на „сините“ Петър Ангелов бил възможен обмен на играчи между отборите в името на русенската кауза. Така под шапката на благородната идея „Дунав“ ще се опита да привлече юношеските национали Великов и Неджати и вместо средствата от евентуалните им трансфери да влязат в касата на ЛОКОМОТИВ е възможно да потънат в неизвестен джоб. Младите „железничари“ се класираха в осмицата на републиканското първенство при старшата възраст и към част от тях има интерес от страна на клубове от Висшата лига. Окан Неджати е и сред първите в голмайсторската листа на юношеските финали.

Ясно е че Общото събрание на ЛОКОМОТИВ ще се проведе все пак в близките дни и след него ще стане ясно какво предстои пред отбора оттук нататък. Трудно е да си представи човек, че клуб, който има една от най-добрите футболни школи и е запазена марка за красив и техничен футбол няма да може да стартира в първенството на „В“ група поради финансова несъстоятелност. Очевидно е, че трябва да се търси комплексно разрешение на проблемите, защото с временни запълвания на пробойните не ни чака нищо добро. Пред русенският футбол има само една алтернатива и тя е бизнесът с млади таланти. Другото засега са само голи амбиции за елитен футбол без никакво реално покритие.

*/Заглавието е от писмо получено на нашата е-поща

Напишете първия коментар

Напиши коментар