КПС Локомотив събра 2 204 подписа за изграждането на модерен плувен комплекс в Русе

Ръководството на клуба по плувни спортове Локомотив (Русе) успя да събере 2 204 подписа за една седмица в подкрепа на инициативата за изграждане на модерен покрит плувен комплекс в града.

Подписката вече е внесена деловодствата на местните власти в Русе. Адресати са областният управител, кметът на града и председателят на Общинския съвет. В писмото, подписано от председателя на Управителния съвет на КПС Локомотив Деян Калинов, се казва, че наличните в града два покрити плувни басейна, собственост на фирма „Спарки“ АД и на гимназията по речно корабостроене и корабоплаване, са крайно недостатъчни да задоволят нуждите на клубовете по плувни спортове поради малкия си капацитет. Причината е в повишения интерес от страна на децата и родителите им към плуването. Практически, наличната база не е в състояние да поеме всички желаещи да спортуват.

Инициативата на КПС Локомотив (Русе), подкрепена с подписите на 2 204 души, предлага изграждането в града на модерен покрит плувен комплекс, който да може да се ползва целогодишно. Капацитетът на новото съоръжение трябва да може да поеме всички желаещи да тренират плувни спортове, като спомогне за развитието на масовия спорт за деца и възрастни. Комплексът трябва да е подходящ за провеждането на международни и национални състезания, на които Русе да бъде домакин.

В писмото на председателя на УС на КПС Локомотив (Русе) се отбелязва още, че досега не са предприемани никакви реални действия за осъществяването на един такъв проект. Той може да бъде осъществен с финансиране по програми от европейските фондове и със средства от Министерството на физическото възпитание и спорта. За целта, обаче, общината в Русе трябва да стане партньор в един такъв проект, който да е подкрепен и на държавно ниво от областния управител.

Lokomotiv1930.com подкрепя инициативата на КПС Локомотив (Русе) и ще следи за развитието на ситуацията.

Напишете първия коментар

Напиши коментар