Кулеманс: „Локо (Русе) трябва да има високи цели и да търси място в професионалния футбол“

Димитър Димитров – Кулеманс е треньорът, вкарал за последно Локомотив (Русе) в тогавашната „Б“ група (днес Втора лига). Това се случи през далечния сезон 2001/02.

Използвахме идването му на стадиона, за да награди с купи децата и юношите на „железничарите“ за вторите места в Зона „Русе“, за да поговорим за миналото и настоящето на любимия ни клуб.

„За голямо може съжаление, като гледам стадиона и състоянието му днес, сякаш времето е спряло. Нищо не се променило след толкова години“, отбеляза с тъга Кулеманса пред нашата камера в началото на разговора.

По негово време, през 2001/02 в Локомотив (Русе) имаше юношески национали на България – Вихрен Узунов, Окан Неджати Хасан, Мирослав Великов, Мартин Керчев.

„Наред с школите на софийските ЦСКА и „Левски“, тогава „Локомотив“ беше единственият клуб от Трета лига, който имаше футболисти в юношеския национален отбор. Това бе атестат за моята работа като треньор и безспорен успех за нашия клуб“, връща лентата назад Димитров.

Вижте още интересни спомени на Кулеманса от неговото минало като футболист и треньор на Локо (Русе) във видеото:


На снимката горе: Димитър Димитров – Кулеманс подарява купата за спечеленото първо място в Североизточната „В“ група през сезон 2001/02 на сегашния председател на Управителния съвет на Локомотив (Русе) Явор Кирилов.

Шампионска купа 2001/02

Купа за първенец на Североизточната "В" група за сезон 2001/02 на ФК Локомомотив (Русе).

Шампионска купа 2001/02

Купа за първенец на Североизточната "В" група за сезон 2001/02 на ФК Локомомотив (Русе). Трофеят е връчен от тогавашиния старши треньор Димитър Димитров - Кулеманс /вляво/ на настоящия председател на Управителения съвет на клуба Явор Кирилов.

Реакции във Фейсбук:

Напишете първия коментар

Напиши коментар