Ловешки тим триумфира на „Ариана аматьорска лига“ в Русе

Ловешкият отбор „Тренто“ е вторият участник в Големия финал на „Ариана Аматьорска лига“ 2014, след като стана шампион за Северна България.

Тренто се наложи драматично с 8:7 над русенския ФК Бъзън във финала на регионалния финал в Русе и се превърна в сензацията на турнира, проведен на стадион „Локомотив“. В редовното време двата отбора завършиха 1:1 в много напрегнат и динамичен мач.

Айлин Кудрет от състава на Бъзън получи наградата за феърплей.

Тренто ще спори със SBOARNAYA и шампионите от останалите четири регионални финала за правото да играе срещу професионалния шампион на България за 2014 г. Лудогорец (Разград).

Регионалният турнир даде възможност на 32-та най-силни отбора от областите Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен да премерят сили. В събота показаха майсторството си в „английския футбол“, защото поройният дъжд беше постоянен спътник на мачовете.

Ловешкият отбор се показа като майстор на дузпите и успя да стигне до купата, след като спечели последните си три мача с наказателни удари. В четвъртфиналите Тренто отстрани с 5:2 с дузпи ФК Реферите, а в полуфинала спечели срещу Парк Дизайн с 5:4 отново с дузпи.

Другият финалист Бъзън също стигна до финала след изпълнение на дузпи в мач срещу Лайтс, който стигна връхната точка на драмата. Двата отбора трябваше да изпълнят общо 17 дузпи, докато определят победител, а Бъзън се наложи с 9:8.

В неделя времето се оказа благосклонно към участниците в „Ариана Аматьорска лига“. Характерна особеност беше, че адреналинът беше на високо ниво и в двата дни, а напрежението витаеше над двата състезателни терена.

Следващата седмица „Ариана Аматьорска лига“ ще излъчи шампиона в регионалния турнир в Стара Загора, където ще участват отбори и от Сливен, Ямбол и Хасково.

Въпреки лошото време и проливния дъжд публика на стадион „Локомотив“ не липсваше.

През тази година са предвидени шест регионални финала, които ще се проведат от 17/18 май до 28/29 юни 2014 г. В пет от регионалните финали участват 32-та най-добри отбора от партньорските първенства в съответния регион, а в регионалния финал в София отборите-участници ще са 64 поради наличието на най-много подобни първенства и лиги.

Продължава записването на отбори и състезатели от тези региони. Повече подробности вижте на официалния сайт на турнира.

Председателят на ОС на БФС Димитър Димитров – Кулеманс връчва на Айлин Кудрет от състава на ФК Бъзън специалната наградата за феърплей.

Напишете първия коментар

Напиши коментар