Локомотивци трябва да подобрят играта си

Локомотив (Русе) – Ударник (Сталин) 0:1

Амбициозният отбор на Ударник (Сталин, дн, Варна – б.р.) успя да се наложи над Локомотив (Русе). Използвайки своята бързина, състезателите на „Ударник“ се наложиха над локомотивци и през цялото време бяха по-добри.

Отборът на „Локомотив“ се увлече по високата игра на своя противник и не успя да организира своите нападения. Бяха изпуснати изгодни положения за гол. Първото полувреме завърши без резултат.

В началото на второто полувреме локомотивци започнаха добре, проведоха организирани нападения, но състезателите от нападението не успяха да реализират гол. Вместо да продължават играта по начина, по който започнаха, локомотивци наново се увлякоха във висока игра и инициативата премина в „Ударник“.

В 76-ата минута при едно нападение на „Ударник“ в отбраната на „Локомотив“ настъпи объркване. За да бъде париран нападател на „Ударник“, Бозев (№ 3) от „Локомотив“ извърши нарушение, което бе отсъдено с 11-метров наказателен удар, който Филипов от „Ударник“ лесно превърна в гол.

Последвалите докрая на срещата упорити нападения пред вратата на „Ударник“ не донесоха резултат и срещата завърши 1:0 за „Ударник“.

Победата на „Ударник“ е заслужена. Отборът игра с амбиция и воля за победа. По-добрата част от отбора бе нападението.

Резултатите от последните срещи на „Локомотив“ сочат, че отборът не върви добре. В тази среща локомотивци можеха да победят, ако не бяха се увлекли по високата игра на своя противник. В нападението липсваше връзка. Полузащитниците играха повече отбранително и центърът винаги бе овладяван от противника.

Загубата за „Локомотив“ е голяма, тъй като отборът на „Ударник“ е един от последните в таблицата на групата. Локомотивци имат възможност и трябва да подобрят играта си.

Съдията Станчев от Силистра даде добро ръководство.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар