„Локомотив“ доближава челниците

Локомотив (Русе) – Академик (Сталин) 2:1

Срещата на 9 юли изправи един срещу друг два отбора, които заемат различни места във временното класиране: Академик (Сталин, дн. Варна – б.р.) е претендент за водач на групата, а локомотивци са някъде в средата. На футболният съдия Грозев от Плевен отборите се представиха във възможните най-добри състави.

Първият удар имат локомотивци. Още в началото те успяват да притиснат противника си, обаче нападателите им, най-вече Иван Дишлиев (№ 10), проиграват няколко сигурни нападения.

И двата отбора играят с висока топка. Теренът е лош, разкалян и това не позволява добър контрол над топката.

„Локомотив“ установява териториално надмощие. Чрез Русев (№ 9), домакините имат възможност да отбележат гол, но бавното маневриране на център-нападателя го осуетява. Топката се пренася от врата на врата. Ето № 6 от студентския отбор посреща ъглов удар и с глава забива топката към вратата , но вратарят на „Локомотив“ е на мястото си и с красив скок улавя. Неговата успешна намеса се възнаграждава с ръкоплескания от публиката.

Нападенията на локомотивци започват от дълбочина, като средната линия добре подхранва своите нападатели. При меле пред вратата на „Акадмеик“ Бозев (№ 6) бие много силно с глава, но вратарят на студентите парира удара.

В 33-ата минута при меле пред вратата на студентите Бенински (№ 7) успя да преодолее отбраната на „Академик“ и резултатът е 1:0 за „Локомотив“. Голът импулсира локомотивци. Студентите не могат да отговорят с равностойни атаки и се принуждават да се отбраняват.

Второто полувреме започна отново с атаки на локомотивци. Във 2-та минута обаче, централният защитник на „Локомотив“ направи грешка, пропусна бързото ляво крило на „Академик“ и резултатът бе изравнен – 1:1.

В 7-ата минута „Локомотив“ пропусна идеална възможност за покачване. Една минута по-късно пред вратата на студентите бе отбелязан наказателен удар. Зад топката застана рутинираният Ганчо Василев (№ 11). Неговият плътен удар не можа да се спре от стената играчи, топката се удари в напречната греда, върна се, Бозев я посрещна, би отново – сега в страничната греда и в настъпилата суматоха Иван Дишлиев успя да отбележи победния гол на срещата – 2:1 за „Локомотив“.

Локомотив (Русе) заслужено спечели победата и успя да се доближи до първите отбори в групата, като с това върна възможностите си за спечелване на челното място.


Л. Гавраилов

Напишете първия коментар

Напиши коментар