„Локомотив“ и „Аристон“ вървят към сливане

Дългогодишната вражда между русенските клубове „Локомотив“ и „Аристон“ е на път да приключи благополучно. Двата клуба се договориха да извършат формално сливане под името „Локомотив“ след края на настоящия футболен сезон.

В проведен разговор президентите Петър Петров („Локомотив“) и Николай Синабов („Аристон“) постигнаха съгласие и уточниха план за действие. Целта е преди всичко да бъдат успокоени треньорите, родителите и децата в школата на „Аристон“, че след изтичането на концесията на стадион „Локомотив“ няма да се получат сътресения в тренировъчния процес и в провеждането на мачовете на техните отбори. От друга страна, решението за сливане на двата клуба ще улесни и процеса на преговорите с Община Русе за ползването на футболния комплекс от „железничарите“.

Създава се голяма футболна школа

Детско-юношеските отбори ще ползват съвместно базата, но ще довършат участието си в първенствата и турнирите до края на този сезон, съответно от името на „Локомотив“ или „Аристон“, така както са в момента. От началото на спортно-състезателния сезон 2021/22 всичките те ще бъдат вече под името „Локомотив“.

С този акт практически се създава една голяма русенска футболна школа, която ще използва за дейността си пълноценно терените на стадион „Локомотив“ и ще разгърне много по-мащабна дейност.

Освен децата и юношите, от „Аристон“ остават и треньорите Мариян Тодоров, Камен Симеонов, Мартин Йорданов и Александър Александров, които ще продължат работата си в локомотивската школа. Мариян Тодоров е бивш юноша и футболист на Локомотив (Русе). В богата си визитка има две шампионски титли на България с отбора на Литекс (Ловеч) през 1998 и 1999 г., а с ЦСКА е вицешампион през 2001 г.. Камен Симеонов и Мартин Йорданов също са бивши футболисти на представителния тим на  „железничарите“.

Футболната база на стадион „Локомотив“

Състоянието на централния терен на стадион „Локомотив“, където в неделя „железничарите“ изиграха първия си пролетен мач от шампионата на Областната група, е сравнително добро. На едно от малките игрища трябва да се извърши частична подмяна на настилката. Налице са течове в съблекалните и в баните, и там се налага осъществяването на спешни ремонтни работи.

Ръководствата на ФК „Локомотив“ и на Община Русе продължават интензивните проговори за начина, по който стадионът ще се ползва от футболния клуб. Общинарите са поискали да получат план за инвестиции и да се запознаят с това как от клуба смятат да се справят поддръжката на терените и прилежащата инфраструктура.

Президентът на „Локомотив“ Петър Петров е изразил намерението на футболния клуб да инвестира в поставянето на електрическо осветление на голямото помощно игрище, което ще позволи провеждането на вечерни тренировки, а също така и да бъде изградено още едно допълнително малко игрище. Средства ще бъдат осигурени и за осъществяването на текущи ремонти.

От своя страна, президентът на ФК „Аристон“ Николай Синабов е обявил решението си да предостави безвъзмездно на ФК „Локомотив“ валяка, косачките и другите инструменти и инвентар, използвани досега за поддържането на терените по време на изтеклата концесия на стадиона.

Миналата седмица в интервю пред „Дарик радио“ директорът на „Спортни имоти“ Борислав Рачев неколкократно повтори, че от Общината очакват клубовете, имащи намерение да ползват стадион „Локомотив“, да се разберат помежду си. Формалното сливане на ФК „Локомотив“ и ФК „Аристон“ е практическият отговор на това желание от страна на общинските власти. По този начин се отваря пътят за по-бързото намиране на окончателно решение на въпроса със стадиона.

Напишете първия коментар

Напиши коментар