„Локомотив“ катастрофира в градското дерби

„Локомотив“ допусна унизителна загуба с 0:9 срещу „Дунав“ в нарочения за „градско дерби“ двубой от XVI-ия кръг на шампионата в Североизточната Трета лига. Резултатът от този мач влиза като нов антирекорд за най-тежко поражение в клубната история на „железничарите“.

Всеки клуб има черни страници в своята история. Напредък (Русе) през сезон 1932/33 и „Девня“ през сезон 1998/99 досега бяха успели да победят Локо (Русе) с по 9:1 в официални мачове за първенство. Считано от 12 март 2022 г. техните рекордни постижения вече са „пенсионирани“. С един гол бе „подобрен“ бе и рекордът от есенния полусезон на „градското дерби“.

Като оставим настрана печалната статистика, срещата „Локомотив“ – „Дунав“ се оказа поредният безполезен и безсмислен мач, оставил определено публиката със смесени чувства. Малко или много бяха деветте гола разлика? Стана ли от този резултат „Дунав“ по-силен, или пък „Локомотив“ по-слаб? Очевидно е, че разликата в класите е налице, видна не само от таблицата за временното класиране.

Изводът, че макар и с обратен знак, и двата отбора не за Трета лига, се наложи от само себе си от показаното на терена на стадион „Локомотив“. „Дунав“ вече мисли за предстоящото предизвикателство в по-горната дивизия и ще доиграва сезона, колкото да узакони явното си превъзходство над останалите отбори на североизток.

Положението на „Локомотив“ от друга страна е отчайващо. Сегашният отбор е много далеч от базовите за „железничарите“ ценности – железният дух и несломимата воля, липсва му исторически доказалият се назад в годините атрактивен, атакуващ стил на игра, няма и помен от прословутото пълно себераздаване до последната минута на мача, независимо от резултата.

Мачовете няма как да бъдат спечелени с два-три удара по противниковата врата, с приемането на играта в глуха защита, с примирението от евентуално очертаващата се загуба още след първия допуснат гол.

Надеждите, че до края на този сезон „Локомотив“ ще успее да надделее над отбори като Генерал Тошево, Дончево, Рилци, Силистра и дубъла на Спартак (Варна), и ще натрупа необходимия точков актив, за да завърши поне предпоследен в крайното класиране, засега не изглеждат основателни. Но надеждата, както казват, умира последна.


Стоп кадър: Пряко предаване на мача в YouTube канала на ФК Дунав.

Напишете първия коментар

Напиши коментар