„Локомотив“ представи новите треньори в школата

ФК Локомотив (Русе) представи новия екип от треньори, които ще водят отделните формации в детско-юношеската школа. Сред тях личат имената и на футболисти от мъжкия отбор на „железничарите“, начело с капитана на тима Живко Парашкевов.

Школата на „Локомотив“ се ръководи от бившия защитник на „Локомотив“ и Дунав“ Камен Симеонов. Той е главен асистент в Русенския университет от 2007 г. насам, има диплома от Националната спортна академия „Васил Левски“ и притежава лиценз УЕФА „А“ за треньор по футбол.

По думите на Симеонов, капацитетът на клубната база на стадион „Локомотив“ е за около 200 трениращи деца, но едва 50-60% от този капацитет е запълнен към момента.

„Първата ни цел на този етап е да увеличим числеността на трениращите при нас деца. Трябва да попълним необходимите бройки в различните възрастови групи, за да можем да започнем нормален тренировъчен процес. За целта ще проведем рекламна кампания за школата на „Локомотив“. Училищата в района, като Европейските езици, „Възраждане“ и „Братя Миладинови“, са традиционна база за нашия клуб, откъдето можем да привлечем деца да тренират при нас и ще работим в тази насока“, посочи Симеонов, след което премина към представянето на новите си колеги.

„Всички те са започнали като юноши, развили са се и са играли професионален футбол на различни нива. За нас е плюс, че някои от тях са все още действащи футболисти, защото това представлява допълнителна притегателна сила за децата“, подчерта директорът на ДЮШ „Локомотив“ Камен Симеонов.

„Така трениращите при нас деца ще имат възможност да видят своите треньори да показват футболни умения на терена в истински мачове, което несъмнено ще бъде е много зареждащо и мотивиращо като модел за подражание“, обясни още Симеонов.

Явор Кирилов и Камен Симеонов

Председателят на Управителния съвет на ФК Локомотив Явор Кирилов и директорът на Детско-юношеската школа на ФК Локомотив д-р Камен Симеонов.

Първото ново име сред треньорите от школата е това на бившия защитник на „Дунав“ Дамян Дамянов. Той има лиценз УЕФА „С“ и ще води отбора на юношите младша възраст на „Локо“ в първенството на Зона „Русе“.

Детският тим, родени 2008/09 г., който също участва в шампионата на Зона „Русе“, ще се води лично от директора на школата Камен Симеонов. Той обясни, че тази формация върви в челото на таблицата и целта ще бъде атака на първото място в крайното класиране.

Формацията на Локо (Русе) за „Футбол 7“, родени 2012 г., ще бъде водена от бившия футболист на „Локомотив“ и „Дунав“ Владислав Митков. „Той е с богат опит, достатъчно познато име е и вярвам, че с контактите и връзките, които има, ще бъде много полезен за нашия клуб“, каза за Митков директора на школата Симеонов.

Детският тим за „Футбол 7“ на родените през 2013 г. ще бъде трениран от харизматичния халф Драгош Фирцулеску. Румънецът с отличен български език е основна фигура в представителния тим на „железничарите“ за пролетните битки в Трета лига.

Представяне на новите треньори в ДЮШ „Локомотив“

Момент от представянето на новите треньори в ДЮШ „Локомотив“, проведено на 1 март 2023 г. В кадъра /от ляво на дясно/: Златко Златев, Драгош Фирцулеску и Живко Парашкевов.

На децата набор 2014-2015 при „Футбол 5“ треньор ще бъде друг състезател от първия отбор на Локо (Русе) – бранителят Мартин Иванов. Той ще бъде подпомогнат в работата си от опитния наставник Васко Симеонов, с когото заедно ще имат грижата за тази формация от „червено-черната“ школа. „Мартин е много амбициран да се представи на ниво на треньорското поприще, има желание да запише курс за лиценз и клубът ни ще му помага в тази насока“, коментира Камен Симеонов.

Формацията на родените през 2016 г. пък ще бъде водена от самия старши треньор на мъжкия отбор Свилен Касабов.

Набор 2017/18 г. ще бъдат под ръководството на капитана на Локо (Русе) Живко Парашкевов. „Той има вече първите стъпки като треньор, притежава лиценз, надявам се, че ще започне да работи и ще се утвърди в треньорската професия“, каза Симеонов.

Както и досега, за подготовката на вратарите в клуба – от представителния отбор до всички формации в школата – ще се грижи Златко Златев.

„Това е екипът от треньори, с които започваме да работим занапред. Надявам се в близко бъдеще към нас да се присъедини поне още нов треньор“, завърши представянето на школата Камен Симеонов.

Ръководството на клуба обмисля сериозно възможността за възстановяване на отбора на „Локомотив“ за юноши старша възраст от следващия сезон. Тази формация трябва да се включи в Зона „Варна“, където обаче в момента няма първенство поради липса на достатъчно желаещи отбори.

„Поставени сме пред следния казус. През юни нашите сегашни юноши младша възраст или трябва да спрат да тренират или трябва да влязат в мъжкия отбор. Според мен, повечето от тях не са готови да започнат при мъжете. Хубаво ще е за тях да си извървят целия път, да минат през юноши старша възраст, да играят с отбори на тяхното ниво и така да се подготвят за мъжкия футбол“, обясни ситуацията шефът на школата Камен Симеонов.

Камен СИМЕОНОВ

Дамян ДАМЯНОВ

Владислав МИТКОВ

Драгош ФИРЦУЛЕСКУ

Мартин ИВАНОВ

Свилен КАСАБОВ

Живко ПАРАШКЕВОВ

Златко ЗЛАТЕВ

1 Kоментар

  1. Треньор на Първия отбор трябва е най- опитния и добър – Камен Симеонов! Бекамчето две години се мъчи….нека си тренира децата .

Напиши коментар