Локомотив (Русе) подаде заявка за участие в Трета лига

Новото ръководство на ФК Локомотив (Русе) е решило представителният отбор на „железничарите“ да продължи участието си в Североизточната Трета лига, откъдето бе изваден по средата на миналия сезон с решение на Изълнителния комитет на БФС.

След промените в ръководството и вписването на новите членове на Управитления съвет в Регистъра за юридическите лица с нестопанска цел констатираните нередности са отстранени и Локомотив (Русе) следва да бъде приет отбратно за редовен член на БФС.

Според решение на футболната централа всички извадени клубове от Трета лига и Областните групи, които са отстранили установените нередности и отговарят на условията, трябва да бъдат включени обратно в съответните първенства.

Пред вестник „Утро“ новият председател на Управителния съвет на ФК „Локомотив“ Явор Кирилов потвърждава, че „железничарите“ са готови да подновят участието си в Трета лига. Към младите играчи, които са останали от миналия сезон, се очаква да бъдат привлечени опитни русенски футболисти, пръснати досега по други отбори от футболния североизток.

В тази връзка вече е осигурено завръщането в отбора на бившите футболисти на Локо (Русе) – капитанът Живко Парашкевов и левият халф-бек Ивайло Иванов. Досега те играха за Волов (Шумен), като имаха планове за новия сезон да посилят новака „Дулово 2006“ и дори започнаха подготовка с тима от силистренския край. В крайна сметка Парашкевов и Иванов са предпочели да се завърнат в родния град и да облекат отново „червено-черната“ фланелка.

В същото време „железничарите“ договориха първите си контролни срещи. На 23 юли те ще гостуват на „Волов“ в Шумен, а на 31 юли отново ще гостуват – този път на „Ботев“ в Нови пазар.

 

Напишете първия коментар

Напиши коментар