Локомотив (Русе) се завръща в Трета лига

Представителният футболен отбор на Локомотив (Русе) ще поднови участието си в Североизточната трета лига за новия сезон 2021/22. Всички процедури и подаване на документация в Зоналния съвет на БФС във Варна вече са приключили и „железничарите“ са официално утвърдени от футболната централа като един от новите тимове в групата за предстоящото първенство.

Локо (Русе) игра за последно в Трета лига през сезон 2018/19, когато завърши на 7-о място, а след това се отказа от по-нататъшно участие заради организационни проблеми, свързани с базата на клуба. През миналия сезон мъжкият отбор бе възстановен с юноши на „железничарите“ и завърши на 5-о място в крайното класиране на русенската Източна група.

Базата на „железничарите“

Междувременно, от началото на пролетта на тази година със съдействието на Община Русе „Локомотив“ се завърна на бившия си клубен стадион, където оттогава провежда домакинските си мачове. Клубът успя да привлече в своите редици треньорите и състезателите от футболната школа „Аристон“, която до февруари 2020 г. бе концесионер на спортния комплекс.

Сега стадион „Локомотив“ е даден на „железничарите“ за безвъзмездно ползване от Община Русе за срок от 6 месеца срещу поддръжка на съоръжението от страна на клуба. Очаква се през този период да бъде окончателно решено под каква точно форма Локо (Русе) ще продължи занапред да бъде във владение клубния си стадион, който е общинска собственост.

Промени в ръководството на клуба

Бившият футболист на русенските „железничари“ Стоян Младенов, живеещ от години в САЩ, ще бъде новият президент и основен спонсор на клуба. Именно той е осигурил с лични средства голяма част от финансирането на Локо (Русе) за новия сезон. В същото време Петър Петров остава председател на Управителния съвет и заедно с Младенов ще продължава да движи делата на клуба. В ролята на изпълнителен директор на русенския тим влиза Мартин Йорданов, който ще представлява Младенов при отсъствието му от страната.

Очаква се „железничарите“ да бъдат подкрепени и от още спонсори преди началото на първенството. Участието на мъжкия отбор в Трета лига, както и на всички формации от детско-юношеската школа на „Локомотив“ за предстоящия сезон, е напълно осигурено от гледна точка на финансирането. От ръководството на клуба вече обмислят бизнес план, по който да се развива в следващите години клубната база, където са необходими инвестиции.

В Трета лига

В конкуренцията на сериозни отбори като „Черноморец“ (Балчик), „Шумен 2007“, „Светкавица“, „Доростол“, „Септември“ (Тервел) и „Лудогорец III”, както и с предстоящо дерби срещу съгражданите от „Дунав“, Локо (Русе) ще има отговорната задача да се представи на ниво като новак в Североизточната трета лига.

Клубната политика за налагането на юноши от школата на „железничарите“ в първия отбор ще продължи да бъде следвана и занапред. Очаква се в отбора да се върнат бивши играчи на „железничарите“, които през миналия сезон са играли в други тимове.

„Целта ни е да развиваме собствената си школа и да вадим добри футболисти, чието развитие да продължава в представителния ни тим. За нас това е философията за развитие на клуба, която ще продължим да следваме. Наясно сме, че в началото ще бъде трудно, но очакваме с течение на времето да изградим силен отбор от изцяло русенски футболисти“, каза изпълнителният директор Мартин Йорданов.

Мъжкият отбор вече провежда тренировки на клубната база в подготовка за новия сезон. Очаква се до седмица-две съставът да бъде избистрен и да бъдат уточнени футболистите, на които ще се разчита за мачовете в Трета лига. В следващите дни предстои да се утвърди и програмата за контролните срещи. Новият шампионат на Североизточната трета лига трябва да започне на 14-15 август.

Локомотив (Русе) се завръща в Трета лига след двугодишна пауза.

Напишете първия коментар

Напиши коментар