Локомотив (Русе) среща новаци на старта в Трета лига

В Зоналния съвет на БФС във Варна днес бе изтеглен жребият за определяне на програмата за новия сезон в Североизточната трета лига. Локомотив (Русе) започва с домакински мач срещу дебютанта в групата – Устрем (Дончево) от Добричка област. Във втория кръг „железничарите“ ще гостуват на друг от новаците – Волов (Шумен).

Общо 13 отбора ще се включат в първенството на североизток през сезон 2018/19. Освен Устрем (Дончево) и Волов (Шумен), другият новак в групата е „Тополи 2010“ от едноименното варненско село.

Шампионата на Североизточната трета лига ще протече в две фази – „редовен сезон“ и „плейофи“. В първата фаза отборите ще се срещнат на разменено гостуване и ще изиграят по 24 мача в 26 кръга. След това, на база на класирането след XXVI-и кръг групата ще се раздели на „първа шестица“ и на „втора седмица“. Във втората фаза отборите ще се срещнат по един път, като домакинството ще бъде по програма, изготвена според класирането им в „редовния сезон“.

За да се избегнат недоразуменията от миналия сезон по отношение на крайното класиране, когато Локомотив (Русе) и „Хитрино“ спориха за третото място и накрая то бе присъдено и на двата отбора, сега при равни точки директните двубои няма да се вземат предвид в „плейофите“. Повече подробности за регламента на първенството вижте тук.

От футболната централа в морската столица предстои да утвърдят програмата с дати и часове на мачовете. Вече е ясно, че Локо (Русе) ще посрещне Устрем (Дончево) в неделя, 19 август, от 18:00 часа. Гостуването в Шумен би следвало да е в събота, 24 август, от 18:00 часа. В третия кръг „червено-черните“ ще почиват по програма, след което приемат Светкавица (Търговище) в четвъртия кръг.

Чаканите с голям интерес сблъсъци с фаворита за първото място – Спартак 1918 (Варна), ще се играят в късната есен в морската столица (XIII кръг) и през пролетта в Русе (XXVI кръг).

ФК Локомотив (Русе) е заявил за домакинските си двубои Градския стадион, с резервни варианти стадион „Дунав“ и стадиона на Русенския университет „Ангел Кънчев“. По време на жребия и в съвещанието с клубовете, участващи през новия сезон в Североизточната трета лига, „железничарите“ бяха представлявани от техническия директор на клуба Калоян Георгиев.

Напишете първия коментар

Напиши коментар