„Локомотив“ спечели като гост на „Юнак“ с 1:0

Русенският „Локомотив“ спечели като гост на новака в групата „Юнак“ с 1:0. Шуменският отбор зае мястото на отказалия се по финансови причини отбор на „Спортист“ – Генерал Тошево.

С ексцесии премина мачът в Батишница между отборите на „Раковски-Малчика“ и „Черноморец“ – Чернево. 20 минути преди края, при резултат 2:1 за русенските футболисти, играчите на гостуващия отбор пребиха съдията на срещата. След което дежурния делегат прекъсна мача и присъди служебна победа за русенските футболисти. През първото полувреме съдията не свири 2 дузпи за „Раковски“ и то завърши 1:0 за гостите, след като „Черноморец“ успя да вкара гол при една от малките им атаки. През второто полувреме русенци натиснаха и за 15 минути успяха да вкарат 2 гола. След обрата на мача нервите на гостите не издържаха и те проявиха боксовите си умения върху съдията, ръководещ срещата. Това накара делегата на мача да го прекрати и да присъди служебна победа за „Раковски -Малчика“ с резултат 5:1. Преди мача футболистите получиха по една премия.

В Главиница „Дунав ’98“ записа петата си поредна победа в Североизточната „В“ група, надигравайки отбора на „Левски“ с резултат 1:0. Голът вкара Калоян Янков след удар от 30-35 метра.

През цялата среща, преминала при непрестанен дъжд, футболистите на „Дунав“ водеха играта, но лошите атмосферни условия им попречиха да извоюват по голяма победа. Домакините, за които слухове твърдяха, че са получили финансов стимул от отбора на „Доростол“ /Сс/, не пестяха средства и време да разкрият арсенала, който притежаваха, а това бяха ритници, секири, псувни на някаква нечленоразделна реч, далечна от българския говор. Публиката също показваше животинския си характер, но въпреки това „Дунав ’98“ спечелиха с 1:0 и си тръгнаха с 3-те точки.

Така и след петия кръг не се получи никакво разместване в челото. Трите русенски отбора продължават окупацията на върха, като единствено „Дунав ’98“ има пълен актив от точки – 15, „Локомотив“ – 13 т., „Раковски“ – 12 т.

През следващата седмица се очаква дербито между „Дунав ’98“ и „Раковски-Малчика“. Мачът ще се играе на Градския стадион в Русе.

Мнения

Напиши коментар