„Локомотив“ сред претендентите за първото място

Локомотив (Русе) – ДНА (Коларовград) 2:0

За първенството на Североизточната „Б“ републиканска група на 30 юли на игрище „Локомотив“ се проведе среща между Локомотив (Русе) и ДНА (Коларовград, дн. Шумен – б.р.).

Макар и да спечелиха победа срещу един от най-слабите отбори в групата, локомотивци показаха слаб футбол през цялото време на срещата. Всички линии на отбора играха разпокъсано, без всякаква връзка, в резултат на което отборът не можа да реализира повече голове. А възможност за това имаше.

Отборът на военните от Коларовград вложи усилия, за да се представи с чест, но липсата на завършващи удари от страна на нападателите не му донесе успех.

През първото полувреме на срещата играта и на двата отбора бе лишена от нерв и замисъл. Слабо подобрение се получи през второто полувреме, което отборът на военните започна с желание за изравняване на резултата. В тази част на играта някои от състезателите и на двата отбора проявиха грубост. Бяха отстранени Иван Дишлиев от „Локомотив“ и Попов от ДНА.

Ръководството на съдията Маринов от Плевен бе слабо. Той не съумя да респектира състезателите, а и често отсъждаше неправилно.

Двата си гола локомотивци постигнаха през първото полувреме така:

При едно от нападенията си пред вратата на военните в 17-ата минута играч от защитата докосна топката с ръка. Бе отсъден 11-метров наказателен удар, който Ганчо Василев превърна в гол. В 43-ата минута Костов успя да постигне красив гол от воле и с това затвърди победата на своя отбор.

В началото на второто полувреме състезател от нападението на „Локомотив“ бе грубо фаулиран в наказателното поле и съдията отсъди втори наказателен удар в полза на „Локомотив“. Изпълнен пак от Василев, ударът бе спасен от вратаря на военните.

При резултат 2:0 съдията даде края на срещата. С това отборът на „Локомотив“ се нареди в групата на претендентите за първото място.


Йордан Стойков

Напишете първия коментар

Напиши коментар