„Локомотив“ съживява водната топка и развива плуването

Локомотив (Русе) - Водна топка
Локомотив (Русе) - Водна топка

От 13 ноември 2013 г. клубът по плувни спортове „Локомотив“ Русе официално е приет за редовен член на Българската федерация по плувни спортове, стана ясно днес.

„Локомотив” е с близо 50 г. история във водната топка без да прекъсва дейността си, независимо от проблемите свързани с базите и финансирането. През това време се е превърнал в клуб с традиции и фактор в българската водна топка в близкото минало, като дава треньори и състезатели на националните гарнитури.

От новото ръководство на клуба съобщиха, че са амбицирани да съживят водната топка и да разшири дейността си като развива и спорта плуване. За целта е подсигурена база за тренировъчна дейност в покрития басейн в „Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване” в Русе. В клуба работят и петима треньори с нужната квалификация и опит. Сред тях са Деян Дончев (старши) – треньор по водна топка и плуване, Ивайло Димитров – треньор по водна топка, Деян Д. Дончев (младши) – треньор по плуване, Ивелин Иванов – инструктор-треньор, Добринка Тунева – инструктор-треньор.

„За последната година дадохме възможност на стотици деца да се докоснат, научат и заобичат плувните спортове. Вече са сформирани тренировъчни групи в най-малките възрасти „Златна рибка” и „Весел делфин” в плуването. Във водната топка дебют през тази година направи юношеският отбор, а през 2014 ще се включи новосформираният детски отбор. Също така мъжете ни участват в шампионата на страната“, заявиха от клуба.

Мнения

Напиши коментар