Локо (Русе) би „Волов“ в последния си мач за годината

Русенските „железничари“ се поздравиха с победа 2:0 срещу Волов (Шумен) в последния си мач от календарната 2018 г. Дениз Неджмиев даде аванс още в самото начало на двубоя, а малко преди края на първото полувреме Динко Станчев удвои.

Срещата от XV-ия кръг на първенството в Североизточната трета лига се проведе при студено време на отлично почистения изкуствен терен на спортен комплекс „Дунав“. Още в 4-ата минута голмайсторът на русенци Дениз Неджмиев вкара седмия си гол за сезона и даде криле на „железничарите“.

Мачът премина с двуостра игра и с положения и пред двете врати. Все пак по-настоятелни бяха домакините и в 42-ата минута Динко Станчев подпечата успеха на „червено-черните“ с решителен втори гол.

Добро впечатление с играта си оставиха гостите от Шумен, които явно с течение на есенния полусезон са се опитали да окомплектоват състава си с по-опитни футболисти. Те не се отказаха да търсят своето в мача, но срещнаха твърд отпор от отбраната на Локо (Русе).

„Този отбор на „Волов“ няма нищо общо с онзи, с който играхме в началото на сезона. Срещнахме един солиден противник, когото съумяхме да победим, влагайки нужните усилия. Това, че шуменци все още са последни в класирането, не бива да омаловажава нашия успех днес. Поведохме рано в резултата и до края на полувремето вкарахме втори гол. Всичко това ни даде нужната увереност до края на мача“, каза след края на двубоя старши треньорът на „железничарите“ Ивайло Кирилов.

„Считам, че с оглед на възможностите на клуба и на кадровата криза с тежки контузии на ключови футболисти, която ни споходи, се справихме добре. С победите си в последните два кръга през есента натрупахме точков актив и имаме добра възможност през пролетта да атакуваме място в „първата шестица“, каквато е и целта ни през този сезон“, оцени представянето на отбора наставникът на Локо (Русе).

„Сега ни предстои дълга пауза в първенството. Разпускам отбора и планирам да се съберем отново през февруари. Надявам се дотогава нашите играчи, които са с трайни контузии и пропуснаха по-голямата част от есенния полусезон, да се върнат в строя. Все още няма яснота кога ще се поднови първенството. Но, като планираме зимната си подготовка, трябва да отчетем, че в първия кръг напролет ще почиваме по програма“, завърши Кирилов.

Съставът на Локо (Русе): Кристиян Николов, Мартин Рачев, Кристиян Атанасов (58′ – Кристиян Арсов), Ивайло Иванов, Антонио Димитров, Мирослав Георгиев, Мартин Недков, Станимир Ангелов (75′ – Ивайло Димитров), Динко Станчев (45′ – Даниел Костадинов), Дениз Неджмиев, Радомир Хараланов.

Напишете първия коментар

Напиши коментар