Локо (Русе) се завръща с мъжки отбор в Областната група

Представителният отбор на Локомотив (Русе) ще поднови участието си през новия сезон в първенството на русенската Областна група, наричана още „Четвърта лига“. Тимът ще бъде воден от треньорския тандем Калоян Георгиев – Румен Шанкулов.

Румен Шанкулов
Калоян Георгиев

„Залагаме на група от двадесетина млади футболисти, които досега са преминали през нашата школа в различните възрастови групи през последните четири години. Смятам, че те са извървяли своя път в детско-юношския футбол, доказали са се и са готови за новото предизвикателство“, каза Калоян Георгиев след първата контролна среща.

Вчера „железничарите“ отстъпиха с 2:4 на Сокол (Червена вода) в тренировъчен мач, проведен на изкуствения терен на спортен комплекс „Дунав“. Головете за „червено-черните“ бяха отбелязани от Алекс Стойчев и Шамси Бахриев.

Плановете за възстановяване на мъжкия отбор бяха оповестени още преди година, когато Локо (Русе) отказа участие в Трета лига. Тогава бе анонсирано, че от ядрото на юношите старша възраст ще бъде подготвен нов мъжки отбор на „железничарите“, който ще поднови участието си в „Четвърта лига“. И днес това става реалност.

Идеята за участие на отбор, съставен от млади футболисти на Локомотив (Русе) в Областната група, е от зимата на 2016 г. и принадлежи на покойния бивш старши треньор на „железничарите“ Борислав Богомилов – Шивача. „Така той виждаше естествения път в развитието на нашите играчи, излизащи от школата, и се радвам, че днес с общи усилия превръщаме тази идея в реалност“, подчерта Калоян Георгиев.

Около 25 отбора трябва да се включат през новия сезон в русенската областна група. Те ще бъдат разделени на две подгрупи – Източна и Западна. Очаква се, „железничарите“ да бъдат включени в първенството на Източната група заедно с още 12 тима – Сокол (Червена вода), Дунав (Сливо поле), Дунарит и Вихър от Николово, Пристис (кв. Долапите), Приста 2000 (кв. Средна кула), Спартак (Бъзън), Спартак 2014 (Хотанца), Смирненски, Ботев (Голямо Враново), Мартен и Юделник.

Все още обаче, окончателният състав на русенската Областна група не е утвърден, тъй като някои от клубовете трябва да уредят редовното си членство си във футболния съюз. Предвижда се първият кръг от есенния полусезон да се проведе на 12-13 септември.

Областният съвет на БФС, чийто председател е бившият старши треньор на Локо (Русе) Димитър Димитров – Кулеманс, планира смяна на формата на първенството на местната „Четвърта лига“. Планът е настоящият сезон да бъде последният с източна и западна подгрупи, следван от плейофи след края на редовния сезон между първите отбори на двете подгрупи за излъчване на шампиона. Очаква се от сезон 2021/22 да бъде сформирана „А“ областна група с десет участника – първите пет отбора в класирането на двете подгрупи от този сезон, а останалите ще минат едно ниво по-надолу – в „Б“ Областна група /“Пета лига“/.

Оставащите три седмици до началото на новия сезон ще протекат в усилени тренировки и ежеседмични контролни срещи за новия представителен отбор на Локомотив (Русе). Идната неделя, 30 август, от 18:30 часа „железничарите“ ще премерят отново сили с тима на Сокол (Червена вода). Мачът ще се играе пак на един от терените на спортен комплекс „Дунав“.

„Имаме да наваксаме още във физическата подготовка и да изчистим отделни елементи в играта. Най-важното е, че виждам едно голямо желание за себедоказване на тези млади футболисти. Няколко от нашите бивши юноши, които миналия сезон играха в други отбори от Областната група, се върнаха при нас и ще бъдат включени в отбора. Гледаме смело напред с увереност, че това е бъдещето на нашия клуб“, каза още наставникът Калоян Георгиев.

Очаква се, представителният отбор на Локомотив (Русе) да започне официалните си мачове на Градския стадион, докато новият терен до „Ялта“ бъде напълно готов. Прогресът там върви много добре, като тревната покривка вече е налице. Остава да се оформи игрището и да се поставят врати.

Освен с представителен отбор на клуба в „Четвърта лига“, Локомотив (Русе) продължава активната си работа в детско-юношеската школа. Общо шест формации на „железничарите“ ще запишат участие в официалните първенства на БФС през новия сезон – Футбол 5, Футбол 7, Футбол 9, Футбол 11 (подготвителна група), деца и младша възраст.

Локо (Русе) - Сокол (Червена вода)

Локомотив (Русе) - Сокол (Червена вода) 2:4 - контролна среща, играна на 23 август 2020 г. на изкуствения терен на спортен комплекс "Дунав" в Русе.

Локо (Русе) - Сокол (Червена вода)

Локомотив (Русе) - Сокол (Червена вода) 2:4 - контролна среща, играна на 23 август 2020 г. на изкуствения терен на спортен комплекс "Дунав" в Русе.

Локо (Русе) - Сокол (Червена вода)

Локомотив (Русе) - Сокол (Червена вода) 2:4 - контролна среща, играна на 23 август 2020 г. на изкуствения терен на спортен комплекс "Дунав" в Русе.

Напишете първия коментар

Напиши коментар